Miért arathatott meghatározó győzelmet a FAME felett a legjobb orosz csapat?

Miért arathatott meghatározó győzelmet a FAME felett a legjobb orosz csapat?

Idén is összecsaptak az európai és orosz szerver legjobb csapatai, az orosz Mercy pedig meghatározó csapást mért a FAME együttesére. 

Az európai szerver regionális kvalifikációs szakaszát a FAME veretlenül megnyerte, így joggal gondolhattuk, hogy az orosz szervert képviselő MERCY esélytelen lesz a nagydöntőben, ennek ellenére mégis megsemmisítő győzelmet arattak az európai elit felett. Cikkünkben annak nézünk utána, hogy mitől voltak ennyivel jobbak az orosz játékosok a showmeccsen.

Érdemes abból kiindulni, hogy a négy szerver, azaz az orosz, az európai, az amerikai és az ázsiai nem egyszerre indultak, és természetesen leghamarabb az orosz startolt el, ráadásul lényegesen többen is játszanak azon a szerveren. A WoT Wiki adatai alapján az orosz szerveren előfordult már, hogy több, mint egy millióan játszottak egyszerre, míg az európai szerveren körülbelül 200.000 volt a maximális egyidejű játékosszám.

Ennek a játéknak az oroszok a valódi királyai

A World of Tanks tehát az orosz szerveren indult világhódító útjára, és az is az oroszok mellett szól, hogy a szuperteszten főként az orosz teszterek azok, akik meghatározzák, miként alakul a játék sorsa. Azon túl, hogy sokkal több tapasztalatot tudtak felhasználni az orosz játékosok az összecsapás során, az is lényeges szempont, hogy köztük sokkal több a fiatal játékos, akik rendkívül komolyan veszik a játékot, így sokkal több energiát is fektetnek a felkészülésbe, mint az európaiak.

Adott tehát a tapasztalat és a rengeteg felkészülés, ami már önmagában is elég lehetne ahhoz, hogy csatákat nyerjenek, de úgy, hogy mindehhez rendkívül erős taktikák, illetve hihetetlenül gyors reakciók társulnak, gyakorlatilag verhetetlenné tette az orosz válogatottat.

Improved Hardening

A nagydöntő egyik meghatározó eleme az 1.10-es frissítésben érkező új felszerelés, az Improved Hardening volt, ami a nehéz tankoknak +10% HP-t ad, ami csapatszinten elengedhetlen, hiszen a hiánya több ezer HP hátrányt jelentene, -továbbá a tankok túlélési eséyein is nagyban javít.

Ugyan a FAME két éve legyőzte orosz riválisát, azóta viszont a MERCY megverte a tavalyi európai bajnokot, ezúttal pedig a FAME együttesén is revansot vehettek. Kíváncsian várjuk, hogy 2021-ben összeállhat-e egy olyan szintű európai csapat, ami felülkerekedhet az orosz szerver legjobbjain.

Ti hogy látjátok, szerintetek mi lehetett az oka a vasárnapi egyoldalú küzdelmeknek?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.