Van magyar a FIFA21 legjobb kapusai között - Íme a top 20

Nincs jó csapat jó kapus nélkül. Íme az új játék legjobbjai.

Hamarosan megérkezik a FIFA21, és a legtöbben már biztosan nagyon várják a különleges részt. Azért lehet különleges, mert az új generációs konzolokra még nem fedte fel az EA Sports, hogy milyen újításokkal készül, ha egyáltalán készülnek valamivel. Az is lehet, hogy a minimális turbózás mellett jövőre tartogatják az igazán nagy durranást, már ami a next-gen jelzőt illeti. Egyelőre erről sokat nem tudni, arról viszont már igen, hogy kik lesznek a 21 legjobb hálóőrei.

A FIFA18-ban kapott legutóbb egy kapus 91-esnél jobb ratinget, akkor Manuel Neuer volt a szerencsés. Most azonban ismét az a Jan Oblak végzett az élen, aki tavaly is felállhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Ami nem is csoda, hiszen a legutóbbi szezonban új rekordot állított fel a La Ligában, az Atletico Madrid kapusa érte el leggyorsabban ugyanis a 100 kapott gól nélküli mérkőzést. Ehhez neki mindössze 182 találkozóra volt szüksége. A még mindig csak 27 éves játékos nyert már Európa Ligát, Európai Szuperkupát, Spanyol Szuperkupát is. Az elmúlt szezonban 49 összecsapáson húzott kesztyűt és mindössze csak 38 gólt kapott, de rajta kívül még ketten lesznek a FIFA21-ben az induláskor, aki átlépi a 90-es álomhatárt.

A legjobb hír viszont nekünk magyaroknak, az Gulácsi Péter jelenléte az elitben. Nagyon magabiztos, remek és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt most már évek óta, és egyértelműen az RB Leipzig húzóembere. Nem csak védései kiválóak, de jelenléte sokat segít a védőknek is, sőt már a támadások építésénél is jó szeme van kit érdemes először megjátszani a társai közül. Legemlékezetesebb mozzanatai a szuper védései mellett egyértelműen a büntetőkhöz köthetőek. Talán sokan már nem is emlékeznek például a Csehország elleni U20-as vébén három hárított tizenegyesére. Emellett ő az első, a Bajnokok Ligája érában magyarként a legjobb négybe is bejutott csapatával. Ezzel kiérdemelte az EA-től a 15. helyet (második oldalon találjátok).

1 Jan Oblak (91)

2 Alisson (90)

3 Marc-André ter Stegen (90)

4 Thibaut Courtois (89)

5 Manuel Neuer (89)

6 Ederson (88)

7 Samir Handanovič (88)

8 Keylor Navas (87)

9 Hugo Lloris (87)

10 Wojciech Szczęsny (87)

A következő oldalon folytatódik a felsorolás!

11 David de Gea (86)

12 Yann Sommer (86)

13 Gianluigi Donnarumma (85)

14 Bernd Leno (85)

15 Péter Gulácsi (85)

16 Roman Bürki (84)

17 Kasper Schmeichel (84)

18 Rui Patrício (84)

19 André Onana (84)

20 Salvatore Sirigu (84)

Nektek hogy tetszik a lista?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!