Íme a magyar srác, aki e-sport trófeákat tervez

Íme a magyar srác, aki e-sport trófeákat tervez

A mestermunka minden e-sport rajongó szívét megdobogtathatja.

Egészen elképesztő e-sport trófeát tervezett Farkas Barnabás, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója. A mestermunka egyedi és különleges lett, miközben szimbolizálja a versenyek egyes mérföldköveit. Bár rengetegen indulnak csúcshódításra, a végén csak egy ember emelheti magasba a bajnoki cím mellé járó díjat. Az alábbi interjúban megtudhatjátok, hogy miért ezt a témát választotta Barna.

Mikor ismerkedtél meg a videójátékokkal és melyik volt a kedvenced gyermekkorodban?

"Egész fiatalon, hozzám Nintendón érkeztek az első darabok, majd a későbbiekben asztali gépre. Általánosban már folyt a gerillamarketing, kézről kézre jártak az arra érdemesnek talált játékok. Több kedvencem is volt, a legmélyebb benyomást azok tették rám, amiket kihívásnak találtam akkoriban, vagy hangulatukban találták el az én ízlésem. Nálam tuti befutó volt az SNES Earthworm Jimje, PC-n a Dune 2000, a Star Wars: X-Wing Alliance, vagy a Gothic sorozat első két része."

Mikor kezdted el követni az e-sport közvetítéseket?

"Pár éve kezdődött. Volt egy időszak, amikor nagyon sűrűn jött szembe velem és tudtam, hogy a köztudatban is már jobban jelen van, úgyhogy én is elkezdtem jobban elmélyedni benne. De alapvetően nem vagyok egy lelkiismeretes szurkoló alkat, inkább csinálni szeretem, persze a magam szintjén."

Van-e kedvenc e-sportod, e-sport csapatod, e-sportolód?

"Bármi le tud ültetni, nem vagyok válogatós. Kedvelem azokat, ahol a digitális médium a legjobban érvényesül, vagy a játékmechanika sajátos annyira, hogy kiemelkedő a zsánerből. Ez egy hálás pozíció, mert a legtöbb játékban találok olyan elemet, ami szimpatikussá teszi számomra. 

Ugyanez a versenyzőkkel. Nincs kifejezetten kedvenc bajnok (persze mindig vannak olyanok, akik jobban az ember fejében vannak), de bárki mellé teszek voksot, ha melósnak vagy kreatívnak érzem a játékot, a végeredménytől függetlenül."

Esetleg te magad is indultál már e-sport versenyeken?

"Nem mondhatnám hacsak, a mezei, középsulis LAN partikat ide nem sorolhatom. Ugyan a mindennapokban kedvelem a versenyhelyzeteket vagy játék közben a multit, de nem tartom a sportolói vénám elég erősnek ahhoz, hogy e-sport karrierben gondolkodjak."

Szeretnél akár a jövőben is e-trófeák tervezésével foglalkozni, vagy ez egyszeri fellángolás volt?

"Mindenképp. Tervezem a folytatást, eleve amolyan beugróként gondolok a mestermunkára is. A mostani sem egy elvágott projekt és talonba is tartok olyan koncepciókat, amiknek most nem volt lehetőségük testet ölteni."

Mennyire tartottak különcnek oktatóid, amikor úgy döntöttél, hogy egy e-sporthoz kötődő művön dolgozol?

"Abszolút nyitottak voltak, már a témabejelentő prezentáción jó visszajelzéseket kaptam. Főleg a téma aktualitását és a személyes kötődést díjazták."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!