Jönnek az átugorhatatlan reklámok Twitchre

Jönnek az átugorhatatlan reklámok Twitchre

Néhány néző már első kézből megtapasztalhatta, milyen érzés átugorhatatlan reklámokra felriadni.

Egy új kísérletbe vágott bele a világ legnépszerűbb és legnagyobb streaming platformja, a Twitch. Szeretnék bevezetni, hogy mindenki számára kötelezőek legyenek az átugorhatatlan reklámok, amelyek plusz bevételt termelnek a tartalomgyártó (és természetesen a Twitch) számára. Van mentesség, vannak kitételek, de többé nem lesz olyan, hogy nincs reklám.

Mit kell tudni a stream közbeni átugorhatatlan Twitch reklámokról?

  • Azokon a streameken is megjelennek majd, ahol direkt nem állított be reklámszünetet (ad-breaket) a streamer
  • Egy kis ablakban, hang nélkül továbbra is futni fog az adás a picture-in-picture módszernek köszönhetően, de a képernyő legnagyobb részén hanggal együtt megy majd a reklám
  • Egyelőre csak a nézők kis hányadánál vezették be a funkciót, egyelőre tesztelés alatt van a projekt
  • A subok és Twitch Turbo előfizetők továbbra is reklámmentesen élvezhetik az adásokat

Többen azonnal felrótták kritikaként, hogy az ASMR és más kategóriák, ahol fontos a folyamatos csend és nyugalom, teljesen ellehetetlenednek ennek a kötelező reklámblokknak a bevezetésével. Ha valaki épp chilles zenére szeretne tanulni/filmet néz a streamerével/D&D mesélést hallgat, valószínű nem örül annak majd, ha ordító hangosan megszakítják az adást a reklámok. A Twitch nem reagált még ezekre a kritikákra, de benne van a levegőben, hogy lesznek még fontos bejelentések a fentiekkel kapcsolatban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!