Mélyponton a FaZe, hatodik meccsüket veszítették el zsinórban

Mélyponton a FaZe, hatodik meccsüket veszítették el zsinórban

Az ESL Pro League már kuka és talán a következő versenyek helyett is a csapat összerakására kéne koncentrálni.

Jelenleg is megy az ESL Pro League közvetítése az Esport1 TV-n, ahogy egészen október 4-ig menni is fog. Jó pár meccs van még hátra a csoportkörből is, a rájátszásról nem is beszélve. Két meccs vár még többek között a FaZe-re is, akik eddig mintha fel sem mentek volna a szerverre.

Különösen az első négy meccsük volt katasztrofális. Pályát sem nyertek, egészen tegnapig, amikor kikaptak ugyan a Spirittől, de legalább nem 2-0-ra. Mindenesetre a ESL Pro League 12. szezonját feltehetőleg már most szeretné maga mögött tudni és elfelejteni a FaZe.

A kérdés az, hogy mi jelenthet számukra fejlődést? Van-e egyáltalán kiút annak a szakadéknak a fenekéről, ahová az elmúlt hónapokban estek? Hiszen 2020 közel sem indult számukra rosszul. Az IEM Katowice versenyére az európai selejtezőkből jutottak ki és ahhoz képest, hogy a rettentően szoros és erős mezőnyben játszottak, a legjobb nyolc között végeztek.
Jött az ESL Pro League előző szezonja, ahol már az ötödik helyet sikerült megcsípniük, majd három virtuális dobogóra is felállhattak. Időközben elveszítették olofmeistert, aki már május óta van pihenőn és azóta sem tudjuk hogy visszatér-e még valaha.
A dolgok akkor törtek derékba, amikor hanyatlani kezdett a NiKo, coldzera, rain, broky és Bymas felállású csapat a cs_summit 6. felvonásán, a kegyelemdöfést pedig Bymas lecserélése jelentette. Helyére Kjaerbye érkezett, egészen fertelmes időzítéssel.

Elmondásuk szerint a dán játékos Olaszországban ragadt a nyáron, így esélyük sem volt gyakorolni, összeszokni. Ezen mind-mind javíthatnak még az ősszel, de az eddigi EPL meccseik alapján nem Kjaerbye az egyetlen gond.
Amíg rain és broky próbálja tartani a lelket a csapatban, addig a többiek teljesen szétestek, ahogy szétesett a csapatmunka is. Coldzera szinte soha nem volt ilyen rossz formában, árnyéka csupán annak a coldzerának, akit FalleNék oldalán ismertünk. A legtöbben viszont mégis annak tudják be a FaZe gyengeségét, hogy nincs aki összefogja őket. Pedig az online érát éljük, sokkal több módon nyújthat segítséget bármelyik edző.

YNk viszont mintha elveszítette volna a kontrollt a csapat fölött, pont úgy, ahogy a csapat veszítette el irányítóját, még 2019 tavaszán. Karrigan óta nincs rendes irányítója a FaZe-nek. NiKo megteszi a tőle telhetőt és azt is tudjuk, hogy coldzera is sokat segít a midcallokban. A legjobb profi csapatok ellen viszont ez kevés, az igl feladatai pedig sokat elvesznek NiKo elképesztő egyéni játékából is.
A legnagyobb gond mégis talán az, hogy egyhamar nem is tudnak majd elegendő időt szánni a jelenlegi ötös fejlődésére, hiszen versenyről versenyre járnak a csapatok, még ha csak online is. Ez pedig még több sikertelenséghez, még inkább a játékosok kiégéséhez és a csapat széthullásához vezethet. Az EPL-lel már szinte nem is szabad foglalkoznia a FaZe-nek, próbálják meg valahogy gyakorlássá átalakítani a hátralévő meccseiket, októberben jön az IEM New York és a DreamHack Open Fall, ahol ugyanígy győzelem nélkül eshetnek ki, ha nem rázzák gatyába a játékukat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!