Hirdetés

Kétkedésre ad okot a Mafia: Definitive Edition gépigénye

Hivatalosan is leírta a Hangar 13, hogy milyen vas kell a játékhoz, viszont az ajánlott rész kissé furán hat a játékosok körében.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

Anniewhere a Szurdokban

League of Legends - Heti feedelés a spanokkal

Hirdetés

Kezdjük ott, hogy lassan egy hónapja már ki kellett volna adnia a fejlesztőknek a Mafia első részének felújított változatát, de a COVID19 és a további fejlesztések, finomítgatások miatt úgy döntöttek csak az ősszel induljon a kaland. Ezzel alapvetően nincs is probléma, de a Hangar 13 csapat már egy cseppet a bögyében van a rajongóknak, hiszen a szervezett bűnözésről szóló játék folytatásait alaposan elszúrták - bár a második rész még tűrhető -, és ezen eddig a Definitive Edition változatok sem igazán javítottak. Nem véletlenül tartanak sokan attól, hogy a kultikus első epizódot képesek lehetnek elrontani, bár az eddigi videók alapján van remény egy végre remek alkotásra a kezeik közül. A most kiadott gépigény viszont újfent aggodalmat és zavart okozott a játékosok körében.

A minimum konfiguriációval nincs probléma, azonban az ajánlott hardvereknél már többen vakarták a fejüket. Egyrészt olyan videókártyákat kellene beszerezni, ami még manapság is jócskán 100 ezer forint felett szerezhető be, másrészt a dedikált VRAM ennek ellenére egy ici-picit kevésnek tűnik. Jó néhány új játéknál már a 1060-as VGA is elegendőnek bizonyult - például Death Stranding -, ezért jogosan vetődik fel a kérdés miért kell pont a Mafia: Definitive Editionhöz ilyen kártya. A legnagyobb kétkedést azt szüli, hogy egy ilyen hardver leginkább egy dolgot jelenthet: nem sikerült kellően optimalizálni a játékot, az pedig kellemetlen élményt okozna bárkinek, legyen szó bármilyen PC-ről. Remélhetőleg nem ez a probléma, és tényleg a legdurvább látványvilághoz kell csak egy bitang videókártya, de nagyjából minden konfigon elfogadhatóan fut majd a játék.

MAFIA: DEFINITIVE EDITION MINIMUM GÉPIGÉNY

 • Operációs rendszer: Windows 10 64 bit
 • Processzor: Intel Core i5 2550K vagy AMD FX-8120
 • Memória: 6 GB RAM
 • Videokártya: Nvidia GeForce GTX 660 vagy AMD Radeon HD 7870
 • Tárhely: 50GB HDD

MAFIA: DEFINITIVE EDITION AJÁNLOTT GÉPIGÉNY

 • Operációs rendszer: Windows 10 64 bit
 • Processzor: Intel Core i7 3770 vagy AMD FX-8350
 • Memória: 16 GB RAM
 • Videokártya: Nvidia GeForce GTX 1080 vagy AMD Radeon RX 5700
 • Tárhely: 50GB HDD

A Mafia: Definitive Edition szeptember 25-én landol a virtuális térben és a boltokban egyaránt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
1 db hozzászólás
 • Aizen 14 napja
  Hát igen... viszont be kell vallani, hogy az 1060 már nem egy mai darab és szerintem az év hátralevő részében megjelenő AAA játékok ajánlott gépigényei hasonlóan tendenciát fognak mutatni.
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés