Kétkedésre ad okot a Mafia: Definitive Edition gépigénye

Hivatalosan is leírta a Hangar 13, hogy milyen vas kell a játékhoz, viszont az ajánlott rész kissé furán hat a játékosok körében.

Kezdjük ott, hogy lassan egy hónapja már ki kellett volna adnia a fejlesztőknek a Mafia első részének felújított változatát, de a COVID19 és a további fejlesztések, finomítgatások miatt úgy döntöttek csak az ősszel induljon a kaland. Ezzel alapvetően nincs is probléma, de a Hangar 13 csapat már egy cseppet a bögyében van a rajongóknak, hiszen a szervezett bűnözésről szóló játék folytatásait alaposan elszúrták - bár a második rész még tűrhető -, és ezen eddig a Definitive Edition változatok sem igazán javítottak. Nem véletlenül tartanak sokan attól, hogy a kultikus első epizódot képesek lehetnek elrontani, bár az eddigi videók alapján van remény egy végre remek alkotásra a kezeik közül. A most kiadott gépigény viszont újfent aggodalmat és zavart okozott a játékosok körében.

A minimum konfiguriációval nincs probléma, azonban az ajánlott hardvereknél már többen vakarták a fejüket. Egyrészt olyan videókártyákat kellene beszerezni, ami még manapság is jócskán 100 ezer forint felett szerezhető be, másrészt a dedikált VRAM ennek ellenére egy ici-picit kevésnek tűnik. Jó néhány új játéknál már a 1060-as VGA is elegendőnek bizonyult - például Death Stranding -, ezért jogosan vetődik fel a kérdés miért kell pont a Mafia: Definitive Editionhöz ilyen kártya. A legnagyobb kétkedést azt szüli, hogy egy ilyen hardver leginkább egy dolgot jelenthet: nem sikerült kellően optimalizálni a játékot, az pedig kellemetlen élményt okozna bárkinek, legyen szó bármilyen PC-ről. Remélhetőleg nem ez a probléma, és tényleg a legdurvább látványvilághoz kell csak egy bitang videókártya, de nagyjából minden konfigon elfogadhatóan fut majd a játék.

MAFIA: DEFINITIVE EDITION MINIMUM GÉPIGÉNY

  • Operációs rendszer: Windows 10 64 bit
  • Processzor: Intel Core i5 2550K vagy AMD FX-8120
  • Memória: 6 GB RAM
  • Videokártya: Nvidia GeForce GTX 660 vagy AMD Radeon HD 7870
  • Tárhely: 50GB HDD

MAFIA: DEFINITIVE EDITION AJÁNLOTT GÉPIGÉNY

  • Operációs rendszer: Windows 10 64 bit
  • Processzor: Intel Core i7 3770 vagy AMD FX-8350
  • Memória: 16 GB RAM
  • Videokártya: Nvidia GeForce GTX 1080 vagy AMD Radeon RX 5700
  • Tárhely: 50GB HDD

A Mafia: Definitive Edition szeptember 25-én landol a virtuális térben és a boltokban egyaránt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!