A játékosok is tudhattak a coach bugról, de csak az edzőket büntetik?

A játékosok is tudhattak a coach bugról, de csak az edzőket büntetik?

Több profi szerint, a játékosokat is alaposan át kellene vizsgálni.

Második napja borzolja már az idegeket a coach bug, ami könnyen pályázhat 2020 legnagyobb CS:GO botrányának a címére is. Sőt, sokak szerint még nem is láttuk a jéghegy csúcsát és még nagyobb balhé várhat a csapatokra.

Aki egy kő alatt ragadt volna az elmúlt napokban, annak annyit kell tudni, hogy eddig három edzőt tiltott el munkájától az ESL és a DreamHack. Az ok egy bug szándékos használata, amivel gyakorlatilag csaltak meccs közben. Erről bővebben a lenti cikkben olvashattok.

Egyre több esetre derül fény a három edzővel kapcsolatban, akiket bár időközben felfüggesztettek a csapataik, érthető módon sokan vannak felháborodva a tettükön. Kiderült már, hogy a Budapest Five játékosait is lecsalták, ahogy a Na'Vi is elszenvedője volt zoneR, a Hard Legion trükkének. S1mple ezt nemes egyszerűséggel a következőkkel kommentálta:

"A Hard Legion egy idióta csapat, 100%, hogy a játékosok is tudtak a dologról. Pedig még furcsáltam is, hogy ekkora noobok hogyan győzhetnek ellenünk." - írta Twitteren.

Más is osztja egyébként s1mple véleményét, ami valljuk be őszintén, már elsőre is igaznak hangzik. Mégis milyen forgatókönyv kellhet ahhoz, hogy a játékosok ne tudjanak az edzőjük csalásáról? A legváratlanabb helyzetben hívja be az edző a force kört, az átforgást, sosem látott szög tartására buzdítja a játékost mert pontosan tudja, hogy honnan jönnek adott esetben a visszafoglaló CT-k.

A gond nyilván ott van, hogy ezt senki sem tudja ellenőrizni. Míg a coach bug megtalálására egy demón belül már van program, addig a csapat kommunikációt visszakövetni egy online meccsen szinte lehetetlen, hát még bebizonyítani, hogy az adott játékos(ok) is legalább annyira vétkesek, mint az edző.

Az biztos, hogy egy jó darabig még a központi téma lesz a bug a versenyszervezők között, de sokan várják azt is, hogy végre a Valve is megszólaljon az ügy kapcsán.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!