1 millió forint összdíjazással jön a Megyék Csatája Országos E-sport Verseny

Magyarország eddigi legnagyobb megyei e-sport versenyében két játéké lesz a főszerep. 

Két játékban, League of Legendsben és FIFA 21-ben mérhetitek össze tudásotokat a MediaWorks szervezésében elrajtoló Megyék Csatája Országos E-sport Verseny, Magyarország eddigi legnagyobb megyei e-sport versenyében. Az online küzdelmek végén 1 millió forint kerül kiosztásra a legjobbak között. Most hallasz először erről a rendezvényről? Annyi baj legyen, az alábbiakban minden fontos részletet megtudhatsz a hatalmas eseményről!

Mi is ez a Megyék Csatája Országos E-sport Verseny?

Magyarországon 2020-ban nagyjából 3,8 millió felnőtt játszik videójátékokkal, amiből közel 540 000-n vallották magukat e-sportokban érintettnek („Akik játszanak e-sport játékot és/vagy versenyszerűen játszanak és/vagy részt vettek offline e-sport eseményen") az eNET, az Esport1 és az Esportmilla közös kutatásában. A Megyék Csatája Országos E-sport Verseny ezért az egész országra, avagy a 19 megyére és Budapestre kiterjedő versenyzési lehetőséget kínál mindazok számára, akik szeretnének megmérkőzni League of Legendsben és FIFA 21-ben. A két népszerű e-sportjátékban először megyei selejtezőket, majd megyei döntőket rendeznek, hogy utána a legjobbak régiós szinten mérjék össze erejüket. 

Miért pont League of Legends?

A világ legnépszerűbb MOBA (többjátékos online csataaréna) videójátéka jelenleg, ami Magyarországon is hatalmas népszerűségnek örvend. Öt az öt elleni csapatok küzdenek meg ugyanazon a pályán választott hőseikkel, már több, mint egy évtized óta. A Riot Games sikercíme a taktikázást, a kommunikációt és az egyéni villanásokat helyezi előtérbe, így tökéletes felületet biztosít arra, hogy baráti társaságok, vagy együtt edző profik vessék bele magukat a küzdelmekbe.

Miért pont FIFA 21?

A labdarúgás a világ legnépszerűbb sportja. Nincs ez másképp az online térben sem, ahol milliók állítanak össze 11 fős csapatokat, hogy a virtuális pályákon cselezzék ki ellenfelüket. A FIFA 21 lehetőséget biztosít arra, hogy azok is kivegyék a részüket az országos bajnokságból, akik egyedül szeretnék megcsillogtatni tudásukat. 

Milyen platformokon rendezik a meccseket?

A League of Legends összecsapásokhoz asztali számítógépre, azaz PC-re van szükség, a FIFA 21 összecsapásokat Xbox One-on és PlayStation 4-en bonyolítják le. 

Milyen nyereményekért zajlik a verseny?

League of Legendsben 700 000 forint kerül szétosztásra a legjobb csapatok között, FIFA 21-ben Xboxon és PlayStation 4-en is 150-150 000 forint talál gazdára. Az összdíjazás tehát 1 millió forintra rúg!

Hol és mikortól nevezhetek a versenyre?

A nevezés a megyekcsataja.hu oldalon zajlik, a jelentkezéssel kapcsolatos részleteket ott tudhatod meg. League of Legendsben a nevezés, FIFA 21-ben az előnevezés szeptember 20-án rajtol el.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!