Ennyi helyet foglalnak majd a PS5-ös játékok az SSD-n

Ennyi helyet foglalnak majd a PS5-ös játékok az SSD-n

Sajnos véges kapacitással rendelkezik majd a PlayStation 5 háttértára.

Az előrendelések bűvöletében mindenki azért aggódik, hogy jusson neki minél hamarabb újgenerációs konzol. A Sony megnyugtatta a gamereket, mindent megtesz azért a cég, hogy elegendő mennyiségű PlayStation 5 kerüljön a boltokba. Az Xbox Series X és Series S nem küzd ilyen problémákkal, egyelőre nem érkeztek arról hírek, hogy a Microsoft készletei megcsappantak volna. Ez annak is köszönhető, hogy jóval erősebb felhozatallal készül a PS5, mint az Xbox Series, ami a vásárlóknál döntő érvként szolgálhat. A rengeteg izgalmas cím önmagában nem elég, ha nincs elég hely az SSD-n, hogy egyszerre több is felkerüljön a lemezre. Szerencsére a Sony megnyugtatta az idegeskedőket legutóbbi bejelentésében.

A telepítési méreteit egyelőre három programnak adta meg a gyártó.

  • A Spider-Man: Miles Morales alapváltozata legalább 50 GB-ot foglal majd
  • A Spider-Man: Miles Morales Ultimate Launch Edition 105 GB-ot sajátít ki magának
  • A Demon's Souls első verziója 66 GB-nál megáll majd

Ezek a számok azt jelentik, hogy a Spider-Man: Miles Morales Ultimate Launch Edition akár hétszer is felfér majd (13%-ot foglal mindössze az összesből) a 825 GB-os SSD-re. Gondoljatok bele, hogy kell-e nektek az, hogy egyszerre 7 Spider-Man méretű gigajáték egyszerre ott legyen az SSD-n. Mivel az eltávolítás és telepítés nem tart sokáig a gyors lemez miatt, ezért valószínűleg csa akkor okozhatnak problémát a nagyobb méretű játékok, ha azokat az internet segítségével kell letölteni. Bár Magyarországon kifejezetten jó a sávszélesség, bizonyos területeken a 40-50 Mbites net jelenti a maximumot, amivel órákig is eltarthat 100 GB letöltése. 

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!