A Microsoft megvásárolta többek között a Bethesdát - több Xbox exkluzív játék közeleg?

A Microsoft megvásárolta többek között a Bethesdát - több Xbox exkluzív játék közeleg?

Nem akármilyen hír kavarta fel az állóvizet a videójátékok világában, Phil Spencer bejelentése viszont kérdéseket vet fel.

Nyilvánosságra hozták, hogy a Microsoft nem kevés pénzért megvásárolta a ZeniMax Media csoportot. Ezen cégen belül találjuk például a Bethesda néven futó fejlesztőcsapatot. Az üzlet 7.5 milliárd dollárjába került a Microsoftnak, de ezzel több, mint 2300 alkalmazottal, és egy nagy rakás studiót és franchiset sikerült megszerezniük. Innentől kezdve alájuk tartozik a id Software (Doom) a ZeniMax Online Studios (The Elder Scrolls Online), az Arkane (Prey), a MachineGames (Wolfenstein-játékok), a Tango Gameworks (The Evil Within), valamint az Alpha Dog és a Roundhouse Studios is. Lehetne azt mondani, hogy véletlenül esett erre a napra ez a hír, de miután szeptember 22-étől élesedik az új generációs Xbox-ok előrendelése, így érthető miért most akarták tudatni a világgal ezt az egyesülést. Mivel eddig a fentebbi címek közül jó néhány csak PlayStationre volt elérhető - bár nem jelentették ki, hogy megváltozik az exkluzivitás -, de alighanem a jövőben jóval több, csak Xbox masinákra készülő játékkal találkozhatnak majd a rajongók. Az üzlet körülbelül 2021 közepére megy majd teljesen végbe.

A Bethesda például nem nyilatkozott arról, hogy a fentebb leírt alkotásuk közül többet is majd csak Xboxon lehet elérni, de gyanús lenne, ha nem erre irányult volna a Microsoft törekvése. Egyelőre további részlet nem látott még napvilágot az egyesülésről, de minden bizonnyal osztanak meg majd információkat a közeljövőben. Ez nyilván az új konzol megjelenésével és az idő előrhaladtával, na meg a játékok elkészültével átláthatóbb lesz.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ön tudja, hogy mire szolgál az öltönyök második zsebe?

Talán már Ön is észrevette, hogy az öltönyök zakóján van egy kicsi, bevágott zseb, ami hagyományosan a jobb oldali zseb felett helyezkedik el, és valószínűleg végig futott az agyán a gondolat, hogy vajon miért is került oda, és milyen célt szolgál.