A galaxis legjobb e-sport játéka lehet a Star Wars Squadrons?

A galaxis legjobb e-sport játéka lehet a Star Wars Squadrons?

Mi már nagyon kíváncsiak lennénk egy Star Warsos e-sport játékra.

E-sport játékból sok van. Minőségi, izgalmas és milliókat mozgató e-sport játékból viszont kevés. Egyszer már foglalkoztunk azzal, hogy mi lenne ha valamelyik Star Wars játékból lenne e-sport, de akkor még nem ismertük a Squadronst.

A nyár elején leplezte le az EA a legújabb Star Wars játékát, a Squadronst, ami bár nem egy 60 eurós, teljes értékű játékként készül, mégis az utóbbi évek egyik legizgalmasabb projektje. A két új Battlefront nem igazán hozta azt, amit vártunk tőle, a Jedi: Fallen Order remek, de rétegjáték volt, míg a Squadrons sok mindenkit megfoghat.

Bár tartalmazni fog singleplayer kampányt is, aminek történetét már eléggé behype-olták a fejlesztők, a hangsúly a multiplayeren, az 5v5 módon lesz. Ha pedig 5v5 multi, akkor lehet, hogy e-sporttá növi majd ki magát a játék?

Elsősorban nyilván a fejlesztőknek kell akarniuk, hogy e-sport legyen a játékuk, az biztos, hogy az alapok, a starter csomag úgymond már a rendelkezésükre áll. 5v5, csapatorientált játékmód, tudást igénylő irányítás, taktikus játékmenet, az űrsiklók fejlesztése pedig akár egyfajta hero shooter irányba is elviheti a programot.

Hiszen különböző osztályú hajókkal játszhatunk majd, melyeknek mind különböző szerepe lesz. Lesznek persze lomhább, de pajzzsal rendelkező hajók, míg a gyorsabb gépekben nem lesz energiapajzs, ellenben nagyobb lesz a sebzésük.

A végleges játékmenetről még mindig nem tudunk sokat, de a fejlesztők elmondása szerint mindenképpen a taktikus, megfontolt harcokon lesz a hangsúly, amiket egyfajta tervezési fázis is megelőz majd. Mindenképpen remek lenne látni egy Star Warsos e-sport játék felemelkedését, egyelőre abban kell bíznunk, hogy az október eleji megjelenéskor nem lesznek technikai gondok és kellően nagy játékosbázissal indul majd útjára a Squadrons.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!