Meglepetésekkel tarkítva zajlott le a Hungarian Open 1. selejtezője

Meglepetésekkel tarkítva zajlott le a Hungarian Open 1. selejtezője

Szoros összecsapások után kialakult, hogy kik jutnak tovább.

szeptember 5-én szombaton került megrendezésre a Hungarian Open második szezonjának csoportkörös részvételéért vívott selejtezősorozat első felvonása. A 4 selejtezőről eseményenként 2-2 csapat harcolhatja ki továbbjutását, a selejtezők legjobb, nem továbbjutó csapatai pedig egy pótselejtezőn harcolhatnak még az utolsó férőhelyért, így kialakítva – az előző szezonból bennmaradt 7 csapattal egyetemben – a 16 csapatos mezőnyt.

A mérkőzések végig komoly küzdelmet és színvonalat hoztak, a bajnokság közel 3 hónapos nyári szünetére pedig frappáns választ adtak a Rocket League istenei: az élő közvetítés legelső mérkőzésén brutális hosszabbításra kényszerítették egymást a felek, a levegőben is lógott, hogy megdől a magyar rekord, mint „leghosszabb hosszabbítás 3v3 bajnokságon” –, de végül az eddigi 6:37-es állapot marad, ám a +6:18 hosszabbítás így is maratoninak számít.

HungarianRLTournaments - +6:18 hosszabbítás a nyári szünetet követő legelső mérkőzésen

Watch HungarianRLTournaments's clip titled "+6:18 hosszabbítás a nyári szünetet követő legelső mérkőzésen"

Ezt követte később egy újabb meglepetés, hiszen az eddigi tornákon rendre a selejtezős végső helyezéseken a „középmezőnyben” záró Civis Clutchers kiejtette esélyesebb ellenfelét, az előző szezon csoportkörében Wave Trash néven szereplő Team Peculiarity-t, így készülhettek a Pécsi MFC elleni elődöntőre. Bár nem adták könnyen a bőrüket, de ezen az összecsapáson a Pécs már nagy falatnak bizonyult, így utóbbi csapat készülhetett a másik győztes ági elődöntőben a Zavar a labdát búcsúztató LvL Up Esport elleni döntőre.

HungarianRLTournaments - Szega gyönyörű góljával eldőlt az első mérkőzés

Watch HungarianRLTournaments's clip titled "Szega gyönyörű góljával eldőlt az első mérkőzés"

A közvetlen bejutásért vívandó szett kiélezett küzdelmet hozott a két csapat összecsapása. Az első mérkőzésen bár elhúzott 2-0-ra a LvL Up, de kiegyenlített innen a PMFC. A középkezdést azonban elrontották, így rendes játékidőben a LvL Up nyert. A második mérkőzésen ez a kis hiba talán megzavarta a PMFC-t, a LvL Up Esport kapujára mindösszesen egyetlen kapuralövést tudtak felmutatni a rendes játékidő során, így érkezett is menetrendszerűen ellenfelük 2-0 arányú győzelme. A harmadik mérkőzésen ellenben az elsőn látott küzdelmeket láthattuk ismét, ez pedig a gólok váltakozásában is megmutatkozott, hol az egyik csapat vezetett, hol a másik, 2-2-nél pedig nem hibázott középkezdést a Pécs, a hosszabbításban végül ők tudták belőni a döntő gólt, így visszajöttek a szettbe. A negyedik mérkőzésen viszont talán mindent egy lapra feltéve játszott a LvL Up, ez pedig gyümölcsöző taktikának is bizonyult, 5-0-s előnyükből a végéig 2 gólt meg is tudtak tartani, így 3-1-es győzelmi arányával a LvL Up Esport jutott be elsőként a selejtezőről a csoportkörbe.

HungarianRLTournaments - "Kisebb" birkózást követően a LvL Up Esport lőtte a győztesági döntő első gólját

Watch HungarianRLTournaments's clip titled ""Kisebb" birkózást követően a LvL Up Esport lőtte a győztesági döntő első gólját"

A vesztes ágról további 1 csapat a csoportkörbe, 2 másik csapat pedig a pótselejtezőre juthatott még tovább. A vesztesági elődöntőben a közvetítésen már korábban látott, az akár továbbjutásra is esélyesnek számító Zavar a labda és az óriásit menetelő Civis Clutchers csapott össze, összecsapásuknak pedig utóbbi örülhetett a végén: bár 2-0-ra megnyerték az összecsapást, a legvégéig kérdéses volt, melyikük juthat tovább.

HungarianRLTournaments - Nawy szép egyéni megmozdulása megduplázta csapata előnyét

Watch HungarianRLTournaments's clip titled "Nawy szép egyéni megmozdulása megduplázta csapata előnyét"

A vesztesági döntőben így megismétlődött a győztesági elődöntő visszavágója, azaz a PMFC és a Civis Clutchers második összecsapását láthattuk. Talán az addigi nagy menetelés sok energiát vett ki a csapatból, a PMFC ugyanis korán megszerezte a vezetést az első mérkőzésen, és kontroll alatt is tartották az egész játékot, győzelmük pedig nem forgott veszélyben, így ők szerezték meg a vezetést. A második mérkőzésen azonban a Civis Clutchers lőtt egy korai gólt, ez pedig nagyon rányomta a bélyegét a játékra: előbbi csapat a gólt követően még 1-2 helyzetet ki tudott alakítani, de a folytatásban szinte megszállták a saját kapujukat, a PMFC pedig óriási erőket mozgósított az egyenlítés érdekében. Ez a mérkőzés hajrájához érkezve sikerült is, ellenfelük kis határozatlanságát kihasználva a vezető gólt is meg tudták szerezni, így már 2-0-ra vezetett a PMFC. A harmadik mérkőzésen aztán felborult a pálya, a Civis Clutchers ellentmondást nem tűrően játszott, és egy egészen domináns, 5-0-s győzelemmel jelezték, hogy szeretnének beleszólni ők is még a továbbjutásba. A negyedik mérkőzésen ellenben szinte ugyanazt láthattuk, mint az elsőn, hősiesen védekezett a Civis Clutchers, de ellenfelük végképp le akarta zárni a mérkőzést, ez pedig sikerült is nekik, így az 1. selejtező másik továbbjutója a Pécsi MFC.

HungarianRLTournaments - Racsni28 double tapje már-már eldöntötte a vesztesági döntőt

Watch HungarianRLTournaments's clip titled "Racsni28 double tapje már-már eldöntötte a vesztesági döntőt"

Az 1. selejtező végeredménye (legjobb 8):

  • 1. hely (továbbjutás): LvL Up Esport (Iceman, shdx, Storm, TiraMISU)
  • 2. hely (továbbjutás): Pécsi MFC (Heavylton, Racsni28, Szega, tehenke4)
  • 3. hely (pótselejtező): Civis Clutchers (ACTN, DaruMester01, Nawy, Satanism)
  • 4. hely (pótselejtező): Zavar a labda (Csucsuka76, ErikVargaa94, Snasty, Mikrobi123)
  • 5-6. hely: Derank Party (Bajuszka04, Ista, Yogi); Team Peculiarity (Makos, Madi, SusziX, Zekev)
  • 7-8. hely: Boom Boom Bois (DONTHARASMYKID, Kiseki, Trion); Team Zax (Bodra, Cserry, Diel, DooMi)

Gratulálunk mi is a csapatoknak az elért eredményekhez. A csoportkör eddigi résztvevői, akikkel biztosan találkozunk október 10-től:

  • Couch Gaming (Kram, Kriszcsön., Rambopárki, maixY)
  • DVTK Vikingek (Daem0nXL, Delta, Jozsikahh.)
  • Illés Akadémia Spirit (KranchY, Galmatox, ŁCDF, LITI10)
  • LvL Up Esport (Iceman, shdx, Storm, TiraMISU)
  • MTK Budapest (CokeHUN, msh7, Negsy, richmond)
  • Necrotic Multigaming (Bency, Norbee, Pat., Trolley)
  • Pancake (Like Mike STH, MasterThread690, proXii)
  • Pécsi MFC (Heavylton, Racsni28, Szega, tehenke4)
  • Team Plague (Gogi, Mateos, M1LAN, Pyr0MarK.)

A közvetítés visszanézhető ezen a linken (mérkőzésekre lebontva pedig az alábbi linken), amennyiben pedig ti is részt szeretnétek venni a hátralévő három selejtező valamelyikén, a bajnokság Smash.gg oldalán le tudjátok adni regisztrációtokat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 


Kövess Minket!