PUBG Mobile: Egy ország GDP-jének megfelelő összeget buktak a részvényesek

PUBG Mobile: Egy ország GDP-jének megfelelő összeget buktak a részvényesek

Az egyik legnagyobb piacát veszítette el a kínai óriás.

Ha manapság szóba kerülnek a népszerű videójátékok, akkor a Tencent neve mindenképp el kell hangozzon. A kínai gigavállalat olyan cégek jogát birtokolja, mint a Riot Games vagy a Supercell, de 40%-ban az Epic Games részvényeit, sőt 5%-ban még a Teslát is birtokolják. A befektetők, azaz a részvényesek most hatalmas bajban vannak, ugyanis az indiai PUBG Mobile betiltás után 42 milliárd dollárral csökkent a Tencent piaci értéke. Ez a második legnagyobb visszaesése a kínai konglomerációnak, ugyanis nemrég 66 milliárd dollárral csökkent az értéke, mivel az USA-ban betiltották a WeChatet.

Hogy mennyi is ez a 42 milliárd dollár? Ha végignéztek a Föld országainak nominális GDP rangsorán, akkor 42 milliárd környékén olyan országokat találtok, mint Jordánia és Bolívia. Nagyjából ekkora összeget buktak a Tencent részvényesei is amiatt, hogy az 1,3 milliárd lakosú országban betiltották a legnépszerűbb mobilos játékot. A Tencent gyakorlatilag egyeduralkodó a videójátékok piacán, de jelentős befolyása van a közösségi médiára is. Egy 2020. július 29-i jelentés alapján a részvényeinek összértéke meghaladta a Facebookét, ami jól mutatja, hogy mekkora hatalommal bír a digitális térben Kína.

Hogy mi lesz a válasz arra, hogy a PUBG Mobile elveszítette az egyik legnagyobb piacát? Valószínű erre a Tencent is sürgősen szeretne választ találni, mivel egy ekkora bázis elvesztését még a kínai gigász is megérzi.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!