S1mple 100-at pakolt az Astralisra, de még ez sem volt elég a Na'Vi győzelméhez

S1mple 100-at pakolt az Astralisra, de még ez sem volt elég a Na'Vi győzelméhez

Az Astralis tegnap beállította a fnatic rekordját.

Hosszú út vezetett idáig, de végül csak elértünk az ESL Pro League 12. szezonjának EU döntőjéig. A döntőig, amit két olyan csapat játszott, akikre kevesen fogadtak volna a verseny elején, mégis az utóbbi hónapok egyik legizgalmasabb végső összecsapását hozták össze.

Persze a Na'Vi és az Astralis is legendás csapat, de ha csak a tavaszi, nyár eleji eredményeiket nézzük, akkor aligha lettek volna sokan azok, akik a két csapat döntőbejutására fogadtak volna. S1mple-ék megnyerték az IEM Katowice versenyét még az év elején, utána viszont többnyire csak CIS csapatokkal játszottak online meccseket és azokat sem zárták olyan sikerekkel, mint ahogy azt vártuk volna.

Az Astralis pedig bár megnyerte az ESL One: Road to Rio EU versenyét, rögtön azután gla1ve és Xyp9x kényszerpihenőre ment, a csapat pedig a középmezőnyben tengődött, több versenyen is. Az EPL 12. csoportkörében viszont mindkét alakulat remekül játszott, a Na'Vi az A-t, az Astralis a B csoportot nyerte meg.

Többek között ezért is volt már a meccs előtt is rendkívül izgalmas a kettőjük döntője, aminek a végén újra a dánok örülhettek. Pedig a Na'Vi oldaláról minden adott volt. Rég nem látott jó formában voltak, electronic például élete meccsével verte el a Heroic csapatát. Még az előny is náluk volt, hiszen Bo5-ös volt a döntő, a Na'Vi érkezett felső ágról, így ők kapták meg a pályaelőnyt.

Dust2-n még minden szép és jó is volt, a kezdeti előnyüket ugyan elpocsékolták s1mple-ék, de végül mégis magabiztos győzelmet arattak a pályán. Ekkorra már csak egy pályára voltak a győzelemtől, de azt sosem érik már el. A dán csapat Nuke-on tudott szépíteni az eredményen, Trainen pedig egy maratoni játékot követően, 41 kör után tudtak kiegyenlíteni.

Ekkora már nagyon rezgett a léc a Na'Vi lába alatt, hiszen azon az Overpasson kellett volna megnyerniük a meccset, ami koránt sem a legjobb pályájuk. Ez látható is volt, ahogy az is, hogy a két pályás előny után, a döntetlen állás megtépázta kicsit az önbizalmukat és a koncentrációjukat.

Négy kört tudtak csupán bevédeni, amin már nem segített az sem, hogy a második félidőben fel tudtak valamelyest zárkózni ellenfelük mögé. 11-12 is volt az állás, de innen már nem hibázott az Astralis, óriási teljesítménnyel nyerték meg nem csak Overpasst, de azzal együtt a döntőt is.

Harmadik EPL győzelme ez a dánoknak, amivel beérték a fnaticot, akik szintén 3 győzelemmel büszkélkedhetnek az eddigi 12 ESL Pro League szezon után. A Na'Vi pedig újabb döntőt bukott a dánok ellen és ismét azt láttuk, hogy hiába s1mple remek teljesítménye, hiába a 100 frag 4 pálya alatt, egy tökéletesen összerakott, remek csapatmunkával dolgozó ötös ellen kevés a Na'Vi játéka, ahogy jelenleg mindenki másé is.
Nincs sok szünete a profiknak, holnap már indul az IEM New York, EU, CIS és NA divíziókkal, amikből most kettőt is követünk majd. Délután kettőtől kezdődnék majd az európai meccsek, este 9-től pedig az amerikai csapatoké lesz a főszerep az Esport1 TV-n is. Kávét készítsetek mert rettentően izgalmasnak ígérkezik a verseny és egészen hajnalig közvetítjük majd a meccseket!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!