Hirdetés

PayDay a valóságban: Éveken keresztül lopta a nyomtatópatronokat, százmilliomos lett

Több mint egy évtizedig nem tűnt fel senkinek a lopás.

Esport1 Podcast

Mi lesz veled FIFA?

Hirdetés

Egy egészen elképesztő bűncselekményt lepleztek le az Egyesült Államokban, melynek főszereplője egy gamer könyvtáros és rengeteg nyomtatópatron. A lopással megvádolt alkalmazott 2007 és 2019 között 1,3 millió dollár, nagyjából 350 millió forint értékben tulajdonított el festékpatronokat, amelynek beszerzésével megbízták.

Randall White feladata többek között az volt, hogy a nyomtatókba folyamatosan rendeljen alkatrészeket, amelyhez megkapta a megfelelő anyagi és technikai támogatást. Tizenkét év alatt 1,5 millió dollárért rendelte meg a patronokat, amelyekből csak 150 000 dollárnyi volt az, ami ténylegesen a könyvtárban felhasználására került. a Többit White hazavitte a garázsába, majd lepasszolta ezeket egy viszonteladónak. Ezekről a tranzakciókról nem készültek átvételi elismervények, ezért nem lehet megbecsülni, hogy pontosan mekkora profitot termelt White számára a patronok ellopása. Ami biztos, hogy a hatalmas összegből 18 000 dollárt elköltött VR headsetekre, drónokra, videójátékokra és egyéb kütyükre, amelyekkel szórakoztatta magát. 2019 márciusában kezdték el a hatóságok felgöngyölíteni a lopást, amelynek bizonyítékait nem kellett sokáig keresni. Videofelvételeken látszódott, ahogy a saját autójába cipeli a nyomtatópatronos dobozokat az elkövető, de dokumentumok tucatjai is sorakoznak White ellen.

Hogy miért nem tűnt fel senkinek a 12 év során, hogy közel 10x annyit költ az austini könyvtár nyomtatópatronokra? Ezt majd kiderítik az illetékes személyek, de az biztos, hogy a könyvtári alkalmazott hiába írja be az "aezakmi" cheat kódot, ez nem segít majd rajta.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Szerinted melyik játék lehetett az elkövető kedvence?

Hirdetés
Hirdetés
3 db hozzászólás
 • atiboti 1 éve
  Kicsit clickbaitnek érzem a címet, egyébként GTA San Andreas cheat coderól van szó, nem?
  1 0 Válasz
 • hun_hetek 1 éve
  XD
  0 0 Válasz
 • ivan2005berki 1 éve
  Bér kiegészítés ????
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés