PayDay a valóságban: Éveken keresztül lopta a nyomtatópatronokat, százmilliomos lett

Több mint egy évtizedig nem tűnt fel senkinek a lopás.

Egy egészen elképesztő bűncselekményt lepleztek le az Egyesült Államokban, melynek főszereplője egy gamer könyvtáros és rengeteg nyomtatópatron. A lopással megvádolt alkalmazott 2007 és 2019 között 1,3 millió dollár, nagyjából 350 millió forint értékben tulajdonított el festékpatronokat, amelynek beszerzésével megbízták.

Randall White feladata többek között az volt, hogy a nyomtatókba folyamatosan rendeljen alkatrészeket, amelyhez megkapta a megfelelő anyagi és technikai támogatást. Tizenkét év alatt 1,5 millió dollárért rendelte meg a patronokat, amelyekből csak 150 000 dollárnyi volt az, ami ténylegesen a könyvtárban felhasználására került. a Többit White hazavitte a garázsába, majd lepasszolta ezeket egy viszonteladónak. Ezekről a tranzakciókról nem készültek átvételi elismervények, ezért nem lehet megbecsülni, hogy pontosan mekkora profitot termelt White számára a patronok ellopása. Ami biztos, hogy a hatalmas összegből 18 000 dollárt elköltött VR headsetekre, drónokra, videójátékokra és egyéb kütyükre, amelyekkel szórakoztatta magát. 2019 márciusában kezdték el a hatóságok felgöngyölíteni a lopást, amelynek bizonyítékait nem kellett sokáig keresni. Videofelvételeken látszódott, ahogy a saját autójába cipeli a nyomtatópatronos dobozokat az elkövető, de dokumentumok tucatjai is sorakoznak White ellen.

Hogy miért nem tűnt fel senkinek a 12 év során, hogy közel 10x annyit költ az austini könyvtár nyomtatópatronokra? Ezt majd kiderítik az illetékes személyek, de az biztos, hogy a könyvtári alkalmazott hiába írja be az "aezakmi" cheat kódot, ez nem segít majd rajta.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik játék lehetett az elkövető kedvence?

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.

Üzlet - Ismerjük meg a fő burgonyafajtákat!

Talán nem túlzunk, amikor azt mondjuk, hogy a burgonya az egyik legfontosabb növényünk, főként azért, mert rendkívül sokféleképpen lehet felhasználni. Alkalmas emberi fogyasztásra, fontos nyersanyaga az élelmiszer- és a gyógyszeriparnak.