Queens of the Game - Miért nincsenek idehaza női e-sport kommentátorok?

Queens of the Game - Miért nincsenek idehaza női e-sport kommentátorok?

A nők és az e-sport kapcsolatának témájával debütál a Queens of the Game az EsportGurun.

Ma délután lesznek láthatóak és hallhatóak első alkalommal a Queens of the Game tagjai az EsportGurun, méghozzá egy érdekes és fontos témával. Miért ennyire kevés a női e-sport kommentátor a világon és miért nincs idehaza egy sem?

Elég ha csak a CS:GO-ra gondolunk. A legnagyobb versenyek elemző asztalánál és a mikrofonok mögött sem látunk sok nőt. Pedig Freya Spiers remek műsorvezető, Christine Chi okos és izgalmas elemző és Frankie Ward is érdekfeszítő interjúkat szokott csinálni. A gond az, hogy ritkán látjuk őket.

Brollan és Frankie a 2019-es DH Malmö színpadán

Magyarországon még ettől is rosszabb a helyzet. Hodozsánné Balogh Réka, vagyis ahogy sokan ismeritek Rka sokszor tűnt már fel különböző rendezvények műsorvezetőjeként -és reméljük, hogy ez a jövőben is így lesz- de ő az egyetlen szinte ebben a pozícióban. A hazai kommentátorok között pedig egyáltalán nincs nő.

Rka, Nessaj, bLYYY és BZ a 2019-es V4 Future Sports Festival Gaming Arena színpadán

Többek között ezekről fog ma délután 4 órakor az EsportGurun beszélgetni Bejja, Beltazor és ElfJuvia. Karikázzátok be a naptájaitokban a ma dél után 4 órát, véletlen se maradjatok le a Queens of the Game-ről.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!