LoL: A hat legnépszerűbb karakter közül az összes ADC jelenleg

Változatos metára ébredhetnek minden reggel a lövész karakterek.

Különös dolgokat lehet kiolvasni a League of Legends statisztikáiból, amelyek segíthetnek megérteni az adott metát. Az alábbiakban következik az a hat hős, amelyeket a leggyakrabban választják Arany rang felett a rangsorolt mérkőzéseken!

6. Caitlyn - 18,4%-os népszerűség

Nagyon sokan tiltják, ezért sem tud feljebb kapaszkodni. A profi meccseken abszolút a top pickek között tartják számon, sebzése hatalmas, farmolni könnyű vele, az alaptámadások óriási távolsága megnehezíti minden ellenfél dolgát.

5. Lucian - 19,3%-os népszerűség

Különleges helyzetben van Lucian, mivel a felső és középső ösvényen egyaránt bevethető, nem kötelező kizárólag botot számításba venni, ha őt választja ki a csapat. A Manamune build miatt a meccsek késői szakaszában is van sebzése, egy gyors reflexekkel rendelkező játékos kezeiben mindig képes meglepetést okozni.

4. Senna - 19,5%-os népszerűség

Bár a profik próbálkoznak a támogató szereppel, egyértelműen klasszikus lövésznek a legjobb Lucian felesége. A Glacial Augment rúnával folyamatosan lehet idegesíteni az ellenfeleket, késői szakaszban verhetetlen a passzív lélekgyűjtés miatt.

3. Ashe - 19,7%-os népszerűség

Az egyik legstabilabb lövész, a győzelmi mutatói alátámasztják ezt a kijelentést. 51,1%-os győzelmi arányával a legjobbak közé tartozik, ami nem véletlen. Olcsó, ezért a kezdők nyugodtan beruházhatnak rá. Könnyű vele játszani, nem bonyolultak a képességei. Nagy távolságból tud farmolni és piszkálni, szórakoztató vele az ösvényszakasz, és akkor még a végső képesség szóba sem került.

2. Ezreal - 24,3%-os népszerűség

Nehéz feladat olyan Ezrealt találni, aki nemcsak a képességekkel, hanem az alaptámadásokkal is jól bánik. Mobilitásban nincs párja, szinte lehetetlen elkapni, ha odafigyel Ezreal a pingekre és a wardokra. Két tárggyal (Manamune + Iceborn/Trinity Force) messze a legnagyobb sebzést képes kiosztani a bot lanerek közül, ezért választják ilyen nagy arányban.

1. Jhin - 24,8%-os népszerűség

Letaszította Ezrealt Jhin, új legnépszerűbb hőse van a rangsorolt metának. Minden negyedik lövés pusztít, a pattogó gránáttal könnyű letakarítani a minionokat, a csapdák rálátást biztosítanak a csapat számára. A fegyver újratöltése sok időt vesz igénybe, de egy erős Jhin négy lövésből megoldja a feladatokat.

Samira nem került fel a listára, de a legújabb LoL hőst esély sincs választani, mivel 70% feletti tiltási aránnyal rendelkezik.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! Ne feledjétek, hogy folyamatosan regisztrálhattok a Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny FIFA 21 tornájára. Nevezni a megyekcsataja.hu oldalon tudtok, ahol további részleteket tudhattok meg a versenyről!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te melyik szerepet maineled?