Hirdetés

LoL Worlds: Négy csapat maradt életben, szomorkodhatnak a FNC szurkolók

A valódi izgalmak most következnek, négy csapat várhatja a világbajnoki elődöntőket.

Hirdetés

A csoportkörök legjobb első és második helyezettjei csaptak össze a LoL világbajnokság negyeddöntőiben. Az egyenes kieséses szakaszban Bo5-ös szériákban kellett bebizonyítaniuk a játékosoknak, hogy nincs náluk jobb 2020-ban. Bár a várakozás hatalmas volt, az eredmények csalódást kelthetnek a semleges szurkolókban, ugyanis a négy összecsapásból mindössze egy volt, amin eljutottak a szemben álló felek a ötödik mérkőzésig. Ez történt a 2020-as Worlds negyeddöntőiben!

DAMWON Gaming vs. DragonX (3-0)

Megismétlődött az LCK döntője, ismét egymásnak feszült a középső ösvényen Chovy és ShowMaker, a két rettegett titán. Amire számítani lehetett, sajnos beigazolódott, ahogy a nyáron, úgy a Worldsön sem volt egy súlycsoportban a két gárda. A DWG harapott, szúrt, csípett, a DRX tűrte egy darabig a csapásokat, majd meglengette a fehér zászlót. Minden ösvényen dominált a koreai bajnok, a legnagyobb különbségek dzsungelben alakultak ki, ahol Canyon smurfölt egy jót Gravesszel és Kindreddel. Sima 3-0-val elődöntős a DWM, egyértelműen esélyesek a világbajnoki trófea elhódítására az eddig mutatott játékuk alapján.

JD Gaming vs. Suning (1-3)

Az első mérkőzésen nem okozott csalódást a kínai bajnokság ezüstérmese, az alsó ösvényen kívül domináltak, a 39. percben 1-0-t mutatott az eredményjelző javukra. Ekkor azonban történt valami, az alacsonyabban rangsorolt Suning zsinórban három meccsen diadalmaskodott, ezzel kisebb meglepetésre legyőzték azt a JDG-t, akik a tavasszal még Bo5-ben képesek voltak legyőzni a Top Esportsot. Huanfeng és Angel fantasztikus volt, Jhinnel az ég világon semmit sem tudtak kezdeni LokeNék. Megérdemelte az elődöntőt a Suning, a neheze azonban csak most következik.

Top Esports vs. Fnatic (3-2)

Az első két mérkőzés után nem sokan hitték el, hogy megtörténhet a világbajnokságok történelmének első "reverse sweepje", pedig a Fnatic szurkolók legnagyobb bánatára sikerült egymás után háromszor kikapnia kedvenc csapatuknak. 0-2-ig Hylissangról szólt a széria, a bolgár támogató brillírozott, folyamatosan megtalálta a rést a falon, egyszerűen nem tudott hibázni. A széria meg(nem)énekelt hőse Karsa, aki megmutatta Lee Sinnel, hogy bármikor képes meccseket eldönteni, hiába óriási a nyomás rajta a és a társakon. Óriási lehetőséget dobott el magától az első szezon világbajnoka, ez azt jelenti, hogy biztosan új győztest ünnepelhet a világ, nem lesz címvédés 2020-ban.

Gen.G vs. G2 Esports (0-3)

Majdnem sikerült egyenlő erőviszonyokat sorsolnia a gépnek, de csak majdnem. Caps klasszisához nem tudott felnőni Bdd, ez az egyetlen elvesztett ösvény gyakorlatilag önmagában elegendő volt ahhoz, hogy a Gen.G-nek egyetlen percre se legyen esélye. Ruler és Clid becsülettel próbálkozott, Rascalnak voltak jó pillanatai, de nem voltak egy súlycsoportban a csapatok.

A folytatásban még nagyobb a tét, az elődöntőkben összecsap a G2 Esports és a DAMWON Gaming, a másik ágon a Top Esports és a Suning feszül egymásnak.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! Ne feledjétek, hogy folyamatosan regisztrálhattok a Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny FIFA 21 tornájára. Nevezni a megyekcsataja.hu oldalon tudtok, ahol további részleteket tudhattok meg a versenyről!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Szerinted lecserélik Nemesist a következő szezonban?

Hirdetés
Hirdetés
9 db hozzászólás
 • Aizen 1 hónapja
  Ezt a meccset Nemesis és Bwipo veszítette el. Nemesis minden meccsen hátrányban volt a lane fázisban, egyszerűen nem elég jó, sokszor nagyon passzív a csapatát jól tudja támogatni, de egy midestől nem ezt várja az ember. Bwipo hát az én szemeben ő vagy dob 100 vagy 0, tehát vagy nagyon elkapja a fonalat és akkor szinte megállíthatatlan vagy erőlteti és nagyon kikap és többségben ilyenkor húzza magával a csapatát is. A 5. meccsen amit Bwipo művelt az inteléseivel az szinte elfogadhatatlan volt. Hyli, Rekkles, Selfmade játéka viszont nagyon tetszett Jackylove-t sikerült elég rendesen kivenni a meccsekből. Karsa előtt pedig kalapot emelek.
  0 0 Válasz
 • Koda1010 1 hónapja
  Tipikus Nemesis volt,vagyis semmilyen ..ha lehet így fogalmazni..Mondjuk ha MagiFelixre cserélik és igazak a hírek hogy ő lámpalázas akkor vele se lesznek előrébb.. Egyértelmű hogy midest kell keresnie az Fnaticnak,de kit ? ...Larssen-t megnézném.
  0 0 Válasz
 • Sch1zophrenianl 1 hónapja
  'szok én rá csak a g2-őt rekteljék meg,hogy idén se nyerjenek. Pog
  0 2 Válasz
 • zsola0806 1 hónapja
  .
  0 1 Válasz
 • R4z0p 1 hónapja
  gg
  0 0 Válasz
 • VszabI 1 hónapja
  Szerintem lecserélik legalább is le kellene...kíváncsian várom a döntést majd.
  0 0 Válasz
 • Ghostrider 1 hónapja
  gg
  0 0 Válasz
 • Deathwing 1 hónapja
  Nehéz megmondani .
  0 0 Válasz
 • hun_hetek 1 hónapja
  gg
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés