Íme az ex-Blizzardos fejlesztőcsapat, amelyik megalkotja a következő nagy RTS címet

Íme az ex-Blizzardos fejlesztőcsapat, amelyik megalkotja a következő nagy RTS címet

Egy videóban mutatták be a Frost Giant Studios munkatársait, amely önmagában talán még nem egy nagy hír, de hogy kikből áll és mit szeretnének az már sokak érdeklődését felkeltette.

Egy dolog azt hiszem kijelenthető, mostanában az RTS (Real Time Strategy) műfaja jócskán háttérbe szorult, és nem feltétlen azért, mert ennyire megfogyatkozott volna a rajongói tábor. Jóval inkább azért, mert nem készülnek vagy ha készülnek is ebben a műfajban alkotások, azok nem igazán ütik meg az ingerküszöböt. Ha egy kicsit visszatekerjük az idő kerekét és olyan címekre gondolunk, mint a Warcraft, Starcraft, Age of Empires, Command & Conquer vagy a Warhammer-sorozat na meg persze lehetne még sorolni a neveket, mindenesetre ilyenkor mindig az öröm és az élmények jutnak az ember eszébe. Manapság nem igazán találják a helyes utat a fejlesztők, és többen is csak a remake vagy remaster verziókban látják a megoldást. Pedig igen is szükség lenne jó RTS játékokra. Most talán fény gyúlt az alagút végén, hiszen bemutatkozott a Frost Giant Studios, akiknél új otthonra lelt egy csapat ex-Blizzardos veterán.

A studió munkatársai között találjuk Tim Mortent, aki a StarCraft II és a Command & Conquer: Generals 2 produkciós igazgatójaként vált ismertté. De igazából mindenki oroszlánrészt vállalt a Warcraft, Diablo, Starcraft játékok valamelyikében, így nem kevés tapasztalattal a hátuk mögött vághatnak bele az új projektbe. A csapatot a Warcraft III: The Frozen Throne kampánydizájnere és a Wasteland 3 vezető igazgatója, Tim Campbell vezeti, aki most többedmagával egy bemutatkozó videóban szólt a rajongókhoz, és arról is beszámoltak, hogy a következő, nagy RTS játékot akarják tető alá hozni. Kíváncsian várjuk, hogy mit sikerül összehozniuk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!