Kanada is lecsapott az EA-re az Ultimate Team miatt

Kanada is lecsapott az EA-re az Ultimate Team miatt

Komoly viharfelhők gyülekeznek a kiadó feje felett, miután az egyik észak-amerikai országban csoportos keresetet nyújtokkab ellene, ugyanis illegális szerencsejátéknak jelölték meg az Ultimate Teamet több játékukban is.

Ha eddig nem vette volna komolyan az EA Sports vagy esetleg csak legyintett volna rá, mondván előbb utóbb lecseng ez a mizéria, akkor itt az idő, hogy a lehető legnagyobb figyelmet fordítsák az ügyre. A lootbox rendszer - az ő játékaik esetében a csomagvásárlás is ide értendő - egyre nagyobb figyelmet kap a világ egyre több országában, ugyanis elképesztő pénzeket keresnek vele a videójátékgyártók, miközben arra a következtetésre jutnak a hivatalos szervek, hogy ez nem más, mint szerencsejáték. Most több játék miatt is a célkeresztbe került az EA Sports, ugyanis a valódi pénzen vásárolható csomagokat - melyekben nem tudják a játékosok pontosan mi is rejtőzik - Kanadában is megelégelték, és csoportos keresetet nyújtottak be a cég ellen.

A kereset kimondja, hogy az Ultimate Team (megtalálható a FIFA 21, NHL 21 és a Madden 21-ben is) játékmód egyértelműen szerencsájátéknak minősíthető. Mark Sutherland és Shawn Moore ügyészek is megszólaltak az ügyben, miután az EA elleni perben ők tevékenyen részt vesznek.

„Az alperesek a csoportos keresetet a vádlottak (jelen esetben az EA - a szerk.) által működtetett illegális szerencsejáték-rendszer alapján nyújtották be, pontosabban a videójátékokban igen népszerű lootboxok értékesítéséből származó jogalap nélküli gazdagodás miatt okozott károkért.”

A ügyben érintett alkotások első sorban a virtuális sportra építenek, így a FIFA 21, az NHL 21 és a Madden 21-ben fellelhető Ultimate Teamet támadták elsősorban az alperesek. Egyébként a kiadó több más játékában is találhatóak mikrotranzakciós lehetőségek, volt már felháborodás emiatt a Star Wars Battlefront és az UFC 3 kapcsán is, de további címeket is lehetne még említeni. A legnagyobb problémát az jelenti, hogy a játék algoritmusa határozza meg, hogy a rajongók a pénzéükért cserébe milyen jutalmat kapnak az Ultimate Team-ben a csomagok megvásárlásakor. Előfordulhat, hogy a játék egyik legjobb karakterét kapják meg, de ezekre nagyon kicsi az esély, a legtöbb esetben olyan tartalom üti a markukat, amelyet nem igazán tudnak hasznosítani, így sokan még több pénzt költenek a játékban a legjobb kártyák megszerzésére.

Ez a támadás egyébként nem új keletű, Kanada csupán egy újabb ország, amely részt vesz az EA elleni Ultimate Team perben, hiszen korábban az Egyesült Királyság, Belgium és Hollandia is felszólalt már ebben az ügyben. A két utóbbi országban be is tiltották a csomagok vásárlását. Egyelőre azonban a fejlesztők mit sem változtatnak a módszeren, így talán nem ártana, ha még több országban is megszorongatnák őket, mert elképesztő látni, hogy egyértelműen arra építenek, hogy a lehető legtöbb pénz befizetésére sarkallják a játékosaikat.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!