Hirdetés

Mirny-13: Tippek és trükkök a Halloween játékmódhoz

Az anomáliák világában minden sarkon veszély leselkedik, a túlélésért pedig minden eszközt be kell vetni.

Hirdetés

Mirny-13 a World of Tanks legújabb és egyben legnagyobb volumenű Halloween eseménye a játék történetében, aminek elkészítésében olyan kiváló alkotók voltak a Wargaming fejlesztőgárdájának segítségére, mint Masahiro Ito és Akira Yamaoka, akik többek között a Silent Hill játékok sikeréért is feleltek.

A játékmódban a Hornet (AMX 13 90), a Cerberus (Centurion 7/1) és a Goliath (M103) közül választhatunk ingyenes módban, de 650 aranyért a Malachite (T-54) és a Grenadier (T49) is játszhatóak. Sorozatunkban mind az öt járműhöz adunk tippeket, de a fő hangsúly az első három, ingyenesen elérhető egységen lesz.

Képességek használata

A hat választható képességből a Born Ready!, a Turbocharger, az Emergency Repairs és az Energy Shield kizárólag a saját tankunkra, míg az Emergency it és a Field Repairs a szövetséges tankokra is hatással lesz. A következő javaslatok ugyan nem fednek le minden szituációt, ugyanakkor támpontot adhatnak a megfelelő használatukhoz.

Emergency Kit és Field Repairs

Mivel ez a képesség minden tankra hatással van, ezért érdemes olyankor elhasználni őket, amikor te vagy az alakzat centrumában, így a csapattársaid is megkapják a bónuszokat.

Born Ready!, Turbocharger és Energy Shield

Ezek a képességek ugyan remekül funkcionálnak a harcok alatt, de főszerepük abban áll, hogy az Invincible elől el tudjatok menekülni. A Born Ready! minden tanknál, különösen a Grenadiernél hatásos, aminek a dupla howitzer lövés után azonnal újratölthető a lövege, míg a Turbocharger a Goliathnál juthat kulcsfontosságú szerephez, hiszen ennek a tömege még hatékonyabbá teszi az ütközéseket. Végül, de nem utolsó sorban az Energy Shield olyankor jön jól, amikor egy nem kívánt szituációba kerültök, így például a Jägerek vagy az Invincible utoléri az osztagotokat. 

A következő helyzetekre tartogassátok a képességeket:

 • Born Ready: Az Invincible közel van, és minél gyorsabban ki kell lőni a közelben lévő ellenséget.
 • Turbocharger: Az előző helyzeten túl abban is segít, hogy időben beérj a Mirium szállítmánnyal a Magnushoz az idő lejárta előtt.
 • Energy Shield: A Jägerek vagy az Invicible meglepetésszerű felbukkanásakor mentheti meg a tankodat.

Gyűjtsd és használd az anomáliákat

Az anomáliák sárga színű lelkek, amik a tankod egy meghatározott paraméterén javítanak. Ha találtok egy anomáliát, mindenképp használjátok. Az anomáliák nyújtotta bónuszokról a játékmódot bemutató cikkünkben olvashattok.

Csapatösszeállítás és útvonal tervezés

A csapat összeállításánál figyelembe kell venni, hogy milyen ellenséges járművek jöhetnek szembe, illetve minden fázisban meg kell határozni az ideális útvonalat a Magnus eléréséhez. A limitált csataidő miatt érdemes lehet a legrövidebb útvonalat kiválasztani a pálya szélénél, ezáltal minimalizálható, hogy meglepetésszerű megtámadják az osztagot.

Nehéz tank Nehéz tank Közepes tank Könnyű tank Könnyű tank
Nehéz tank Közepes tank Közepes tank Könnyű tank Könnyű tank
Nehéz tank Nehéz tank Közepes tank Közepes tank Könnyű tank

A csapatban mindenképp szükség lesz egy nehéz tankra, ami felfogja a lövéseket, egy közepes tankra, ami kellő sebzéssel rendelkezik és egy könnyű tankra, ami flexibilisen bevethető. Ennek tudatában a fenti három összeállítást javasoljuk, a következőkben pedig kitérünk arra is, hogy a potenciális célpontokat milyen taktikával érdemes legyűrni.

Ellenfelek és azok gyenge pontjai

Guard

Átlagos ellenfelek, amik ellen a legjobb taktika az oszd meg és uralkodj elvén nyugszik. Ezek a tankok ugyan sokan vannak, de az alkalmazott taktikáik primitívek, ezért egyszerűen csak fel kell venni a megfelelő hull down és sidescrape pozíciókat, és össztűzzel egyesével leszedni őket. Ha felbukkan köztük egy parancsnoki jármű, érdemes a gyengéket elpusztítani közülük, majd rögtön a top bestiát célozni.

Hedgehog

A csapat gyorsan töltő tankjainak a feladata a véletlenszerűen felbukkanó Hedgehog támadások visszaverése, így ideális erre a célre az AMX 13 90 és T-54 egységeket kinevezni, akik gyorsan töltő és pontos lövegeikkel könnyen elháríthatják a fenyegetést. A Hedgehog egy lövéstől megsemmisül.

Rabbit

Nem jelentenek komoly fenyegetést, viszont mozgékonyak és rengeteg Miriumot szerezhettek a likvidálásukkal. Amennyiben két könnyű harckocsival játszotok, érdemes mindkettővel üldözőbe venni őket, hogy még azelőtt levadászhassátok őket, mielőtt elfutnának.

Mosquito

Komoly fenyegetést jelentenek, ugyanakkor mozdulatlanok. Könnyű és közepes tankokkal könnyen meg lehet kerülni, és oldalról elpuszítani őket. 

Hunter

A Jägereket nem lehet lerázni, de épp ez az egyik nagy gyengeségük is. Míg egy felbukkanó Jäger csoport komoly fenyegetés lehet, ha váratlanul csapnak le rátok, addig kelepcébe is csalhatóak, hiszen ti határozzátok meg, hogy hol veszitek fel velük a harcot. Érdemes őket messzire csalni az ellenséges járművektől, amik nem fogják feladni a pozíciójukat, így könnyen leszámolhattok a Jägerekkel, majd visszatérhetnek az eredeti feladathoz.

Harc az Immortal ellen

Az Immortal egy leküzdhetetlen ellenfél, amivel szemben nem tehetsz semmi. A legjobb, ha olyan távol kerülsz tőle, amennyire csak lehetséges. Ha túl közel van, a megszerzett Miriumot elveszítheted, és miután elfogyott az összes, a tankod az Immortal közelében folyamatosan HP-t veszít majd.

Hasznosnak tartod a cikkben leírtakat? Kimaradt esetleg valami a cikkből, amivel kiegészítenéd?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Szólóban vagy csapatban vágsz neki Mirny-13-nek?

 • 68 %
 • 32 %
Hirdetés
Hirdetés
5 db hozzászólás
 • hun_hetek 1 hónapja
  Jó cikk lett.
  0 0 Válasz
 • nyakonybaszlak5 1 hónapja
  Pontosan így van két váló
  0 0 Válasz
 • csalovek 1 hónapja
  1 nap várakozás egy kicsit sok lett
  0 0 Válasz
 • Comic001 1 hónapja
  Eddigi legjobb játékmód! Az alapból is csapatjátéknak számító WOT világban jelenleg ez az egyetlen mód, ahol tényleg kizárólag összehangolt csapatjátékkal lehet nyerni!
  0 1 Válasz
 • kevin_428 1 hónapja
  Valóba jó lett!!
  2 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés