Bemutatták az új RX 6000-s videokártyákat: Olcsóbban tudják azt, amit az RTX-ek

Néhány hét múlva már a kezetekben tarthatjátok az AMD Radeon legújabb videokártyáit.

Nem volt könnyű helyzetben az AMD, ugyanis az NVIDIA hatalmasat lépett előre teljesítményben az RTX 3000-s szériával. A Lisa Cu vezette cég azonban képes volt megfelelni az elvárásoknak, legalábbis a hivatalos bejelentés alapján tényleg kialakulhat a várva várt verseny a legerősebb GPU-k frontján is, nem csak a középmezőnyben. Az AMD Radeon RX 6800, 6800XT és 6900XT hármasát egyértelműen a játékosoknak készítették a mérnökök, ezt többször hangsúlyozták a bemutató során. Hamarosan ezek az alkatrészek megérkeznek a piacra, onnantól valós teszteken lehet egymásnak engedni az RTX 3070, 3080 és 3090 ellen ezeket a bestiákat, hogy kiderüljön ténylegesen melyik hardver az erősebb.

Mikor jelennek meg az új AMD Radeon RX videokártyák?

Mostanában divat lett, hogy a hivatalos bemutató alig néhány előzi meg a tényleges forgalmazás első napját. A Radeon RX 6800 november 18-án, a Radeon RX 6800XT szintén november 18-án, a Radeon RX 6900XT december 8-án jelenik meg, ha minden a tervek szerint alakul. Csúszások előfordulhatnak bármikor, az NVIDIA már megmutatta, hogy a hatalmas kereslet miatt akár néhány héttel eltolhatják a piacra dobást (RTX 3070).

Mennyibe kerülnek az új AMD Radeon RX videokártyák?

Az amerikai kezdőárak csak kiindulásnak jók, ténylegesen ennél jóval többet kérnek majd el értük a magyar forgalmazók. A Radeon RX 6800 579 dollártól indul (~181 000 forint), a Radeon RX 6800XT 649 dolláros indulóárat kapott (~203 000 forint), a legnagyobb Big Navi, a Radeon RX 6900XT 999 dolláros árcédulával büszkélkedhet (~313 000 forint). Erre még rájön az ÁFA, valamint figyelembe kell venni, hogy a forint elég gyengén muzsikál jelenleg, ezért az összes fenti összeget legalább 20-50 000 forinttal érdemes megtoldani, hogy a valós árazást megkapjátok. Az RTX 3000-s szériához képest mindegyik AMD kártya olcsóbb lesz, miközben teljesítményben tudják hozni ugyanazt a szintet az AMD hivatalos bejelentése alapján.

Milyen teljesítményűek lesznek az új AMD Radeon RX videokártyák?

Általában nem szabad elhinni a színpadon mutatott reklám céljából készült statisztikákat, de ha ezeket a számokat ténylegesen meg tudják majd közelíteni az új RX-ek, akkor az NVIDIAnak kötelező lépnie, mivel ár/értékarányban lehet nem az övék lesz a jobb vétel.

Az első hivatalos tesztekre még várni kell, addig a fenti számokból kell kiindulni, ha mostanában tervezitek a gépújítást.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked melyik kártya tetszik a legjobban első ránézésre az új AMD Big Navik közül?