Újra dán csapat áll a HLTV ranglista élén, de nem az, amelyikre elsőként gondolnánk

Újra dán csapat áll a HLTV ranglista élén, de nem az, amelyikre elsőként gondolnánk

És vajon mi a helyzet az ESL és a CSPPA ranglistáján?

Sokszor furcsa, hogy miként is számolja pontjait a HLTV, miként is alakul ranglista állása. Az EPL csoportköre és a FaZe katasztrofális szereplése után érthetetlen volt például, hogy miért kapott a csapat plusz pontokat. Ettől függetlenül minden játékost ezt tekinti a mérvadónak, pedig sokszor reálisabbnak tűnik az ESL vagy a CSPPA ranglistája. De először nézzük, hogyan álnak a csapatok a HLTV-n.

Top 10

Újra dán csapat ül a trónon, csak éppen nem az, amelyiket már-már megszoktuk. Az EPL győzelem a második helyig repítette az Astralist, ezúttal a Heroicot kiáltotta ki világelsőnek a HLTV. Bár az EPL rájátszása szerencsétlenül sikerült a csapatnak, az utóbbi hónapokban valóban stabilabb teljesítményt nyújtottak, mint az Astralis. A másik EPL döntős csapat, a Na'Vi is sokat javított, múlthéten már fél lábbal kilógtak a top 10-ből, most viszont ők foglalják el a dobogó harmadik fokát.

Top 20

Mint mindig, úgy most is a top 10 után vannak érdekesebb mozgolódások. A FaZe lassan már a top 20-ban sincs benne, de vigyáznia kell már a fnaticnak is. A legtöbbet egyértelműen az ENCE és a mousesports javították, akik szintén meglepően jól szerepeltek a nemrég véget ért ESL Pro League 12. szezonjában.

Top30

A harmincas lista utolsó 10 csapata körül most nincs nagy változás, továbbra is túlnyomórészt CIS alakulatok fértek fel a listára, illetve egy-két amerikai csapat próbál feljebb jutni az utolsó harmadból. Ma kezdődik az IEM New York, ami sok csapatnak javíthat majd a HLTV helyezésén, de vannak olyanok is, akiknek nagyon vigyázni kell, néhány újabb vereség messzire sodorhatja őket az élmezőnytől.

De vajon mi a helyzet máshol? Az ESL Word Ranking ezúttal hasonló képet fest, nincsenek igazán szembetűnő eltérések a HLTV listájához képest, a CSPPA top 10-es mezőnyét viszont a Furia vezeti és előkelő helyen áll a Evil Geniuses is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik ranglista adja a legpontosabb képet a csapatok erőviszonyáról?

  • 82 %
  • 18 %
  • 0 %