Bejelentették a FLASHPOINT 2. szezonját, 1 millió dollárral és egyetlen épkézláb csapattal

Bejelentették a FLASHPOINT 2. szezonját, 1 millió dollárral és egyetlen épkézláb csapattal

Jön a FLASHPOINT 2, csak sokan nem értik minek.

Emlékeztek még az ECS-re? A ligára, ami nagyjából ugyanaz volt, mint az ESL Pro League, a világ legjobb csapatai játszottak, a világ legjobb minőségű versenyein. Gyakorlatilag ebből a ligából lett a FLASHPOINT, a Thorin és MonteCristo nevével fémjelzett verseny, ami óriási izgalmakat ígért és máig az a célja, hogy a következő szintre emelje a profi CS:GO versenyeket.

Az első szezonban ebből szinte semmi sem valósult meg. Persze nem írhatunk mindent a szervezők számlájára, hiszen a koronavírus nekik is keresztbe tett és kénytelenek voltak online formátumra váltani. A gondok viszont már ott elkezdődtek, mikor mindenki számára világossá vált, hogy ez igazából egy a tier1 és a tier2 határán táncoló liga lesz, koránt sem azokkal a csapatokkal, akiket az ECS alatt megszoktunk.

A legtöbb profi csapat egyszerűen az ESL-t és az ESL Pro League szereplést választotta, velük kötöttek szerződést, így a FLASHPOINTnak, csúnyán szólva, maradt a maradék. Az első szezon két legnagyobb csapata az MiBR és a MAD Lions volt, végül ők ketten játszották a döntőt is. Koránt sem úgy ért véget a verseny, ahogy azt szerették volna, a nézők mindenképpen, de valószínűleg a szervezők is csalódottak voltak.

azt azért meg kell hagyni, hogy ennél menőbb kupát még nem láttunk

Most bejelentették a második szezont, 1 millió dolláros összdíjazással, profi stábbal, akik majd egy londoni stúdióból dolgozhatnak, de a csapatoknál megint kilóg a lóláb. 12 alakulattal veszi majd kezdetét az online második szezon még idén novemberben, a 12 csapatból hetet már ismerünk is.

Ott vannak az első szezon döntősei, a jelenleg csak két játékosból álló MiBR és az ötödiket kereső MAD Lions. Aztán látjuk még majd a c0ntactot, akik csak beugróval vannak meg öten, a FunPlus Phoenix az első szezon után kihátrált a ligából, a többiek pedig még mind-mind hiányosak. Nincs kész csapata a Cloud9-nak, a Dignitasnak és a Gen.G-nek sem, az eddigi résztvevők közül egyedül az Envyt tekinthetjük biztos csapatnak.

ne tévesszen meg senkit se a HLTV, ezen a versenyen már az új Cloud9 fog játszani

Három meghívót osztanak még ki, illetve két csapat a selejtezőkből érkezik majd. Félreértés ne essék, biztos, hogy a Dignitas és a Cloud9 is ki tud majd állni, de még így is sokan gondolják úgy, hogy inkább kész, de alacsonyabb rangú csapatoknak kellene esélyt adnia a FLASHPOINTnak. Egy Northnak, egy GODSENTnek vagy akár egy AGO-nak.

Meglátjuk mi lesz belőle, őszintén reméljük, hogy a FLASHPOINT idővel odaér a legjobb versenyek közé. Az biztos, hogy a közösség nagyja már most lemondott a második szezonról.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!