Xbox Series X vs. PlayStation 5: A magyarok döntöttek a nehéz kérdésben

Xbox Series X vs. PlayStation 5: A magyarok döntöttek a nehéz kérdésben

161 országban mérték fel az igényeket az újgenerációs konzolok iránt.

Különös kutatást végzett a Rise at Seven csapata, amiben megpróbálták a lehetetlent. 161 országban végeztek felmérést, hogy kiderítsék melyik újgenerációs konzolra van szüksége a felhasználóknak. Az Xbox Series X és a PlayStation 5 harcából utóbbi került ki győztesen, bár több államban gyakorlatilag 3-4%-on belül voltak egymáshoz képest a multimédiás hardverek.

Természetesen Magyarország sem maradhatott ki a kutatásból, ahol a potenciális tulajdonosok 51,64%-a tette le voksát az Xbox Series X mellett, 48,36%-uk a PlayStation 5-re vágyakozik. Ezzel hazánk tagja annak a 13 országot felsorakoztató csapatnak, ahol az Xbox hamarosan megjelenő konzoljára nagyobb a kereslet, mint a Sony gépére. A statisztikából kiolvasható, hogy a legszélsőségesebb arányok Afganisztánban és a Maldív-szigeteken figyelhetőek meg. Előbbiben az Xbox vezet 90,72%-kal, utóbbiban a PS5 99,74%-kal. 

Mind a két konzol mellett szólnak érvek, de a hátrányokról sem szabad megfeledkezni. Az Xbox Series X és Series S legnagyobb húzóereje a Game Pass lehet, amelyben több száz játék található, amelyeket potom pénzért lehet kipróbálni az előfizetés keretében. A PS Plus ezekkel a feltételekkel egyelőre nem tud versenyezni, de folyamatosan érkeznek az újabb és újabb címek, amelyek bekerülnek a szolgáltatásba. Az Xbox Series és PlayStation 5 konzolok megjelenése már itt van a gamerek nyakán, november 19-én hazavihetőek az első előrendelői példányok.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te melyik konzolon pörgeted a játékokat?