Milyen formában kerülhetnek be magyarok tankok a játékba?

Milyen formában kerülhetnek be magyarok tankok a játékba?

Cikkünkben sorra vesszük, hogy milyen lehetséges alternatívák állnak a magyar tankok bekerülése előtt.

A Wargaming egyrészt vallja, hogy magyar tankok nem fognak egy ideig bekerülni a játékba, másrészről viszont elindították gyűjtői tank rendszerüket, így újra felcsillant a remény a magyar harckocsik rajongói előtt, hogy ha nem is önálló fejlesztési ágként, de új magyar tankok kerülhessenek be a játékba a Toldin és a Turánon kívül.

A World of Tanks hivatalos Twitch csatornáján Germia erősítette meg, hogy a Wargaming tervei szerint egyelőre csak olasz járművek érkeznek a játékba, de közeleg a 2020-as Wargaming Fest, ahol esélyes, hogy említést tesznek a magyar tankokról, révén a fejlesztők korábban azt nyilatkozták, hogy nem zárkóznak el a magyar tankok ötletétől.

Milyen formában kerülhetnek be magyar tankok a játékba?

A bevezetőt azért eresztettük ilyen bőre, hogy véletlenül se kezeljétek a cikk tartalmát hivatalos álláspontnak. Minden, ami a cikkben elhangzik, csupán spekuláció, és ahogy a fenti klipben is hallhattátok, a Wargaming egyelőre nem tervezi behozni a magyar harckocsikat a játékba. Cikkünkben azokat a rajongói teóriákat szedtük össze, amely alapján a Wargaming talán elindul majd.

WoT Magyar Fejlesztési Fa

Ebben az fában egy közepes és tankvadász ág is helyet kapott. A Straussler MBT a többi vízióban is helyet kapott, míg a T-55 egyfajta hiánypótlóként szolgál tier X-ben a közepes tankok ágán.

World of Tanks Magyar Fejlesztési Fa

Ez az ág kerekes járművekkel is kiegészült, valamint a közepes ág csúcsán a T-55AMH trónol.

Bíbor Krisztián fejlesztési ág javaslata

A közepes ágon a T-55 és T-55AMH leváltásra került, helyére a P.100 érkezett. A könnyű ágat ebben a koncepcióban is kerekes járművek alkotják.

WoT Fan fejlesztési ága

Ez a koncepció a német fejlesztési fába integrálná a magyar harckocsikat. Ezúttal csak egy tankvadász vonal kapott helyett az elképzelésben.

Karika gyűjtői kiadású tankjai

Karika elképzelései szerint sokkal esélyebb, hogy nem önálló fejlesztési ágként kerülnek be a játékba a magyar harckocsik, hanem gyűjtői kiadású egységekként. Ide sorolható a kisebb tierekben a Straussler széria, a Toldi I, a Csaba vagy épp a 36/40 Nimród, míg magasabb tierekben a Toldi és Szebeny páncélvadászok, 44 M. Tas, és végül, de nem utolsó sorban top tierben a Straussler MBT.

Ti melyik koncepciót tartjátok a legjobbnak, illetve a legesélyesebbnek? Vajon mikor kerülnek be végül a magyar harckocsik a WoT-ba?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked melyik koncepció a legszimpatikusabb?

  • 4 %
  • 66 %
  • 19 %
  • 2 %
  • 9 %

Partnereink ajánlata

Gamestar

  • Peter1918Hungary 3 éve
    Még az egyik wottal foglalkozó orosz yt csatorna is beszélt pár napja a magyar tankokról. Van remény, de biztos nem egy hamar kerülnek be. De én nem bánnám ha nem kapnak külön ágat, de felségjelzésük ne német legyen hanem magyar.
    0 0 Válasz
  • krisztianbibor 3 éve
    Kedves Scheff! Először is, köszönöm szépen, hogy megemlítetted az általam javasolt fát is, megtisztelő. Ellenben a szavazásnál el lett írva a nevem, ezt örülnék, ha kijavítanád. Akit esetleg érdekelne részletesen, hogyan nézhetnének ki a magyar harckocsik a játékban, a részletes cikket itt megtaláljátok: https://thearmoredpatrol.com/2020/10/18/hungarian-tech-tree-proposal-2/ Annyit megjegyeznék még, hogy szovjet tankokat garantáltan nem fognak a magyar fához adni, valamint attól sem kell félni, hogy csak a német fába kerülnének be a páncélosaink.
    1 0 Válasz
  • Kocsik 3 éve
    Azért nem lesz magyar fejlesztési fa mivel nem voltak a 2. világháború alatt MAGYAR tankok... A Honvédség megvette a Svéd L-60 licenszét, legyártotta a tankot, rárakott egy másik ágyút és megszületett a Toldi, megvették a Csehszlovák LT vz. 35(Pz. 35t) licenszét, további fejlesztéseket hajtottak végre a mérnökök(ágyú, motor, torony) és megszületett a Turán. A Zrínyi rohamlövegek az ágyúk kivételével megegyeznek a Semovente 75/18, a 75/46 és a 105/25 olasz romahlövegekkel amiket már 1941 során használtak és a Zrínyit csak 1943-ben kezdték tervezni. A Tas pedig a Pantherről való másolás szüleménye lett, az egyetlen prototípuson egy magyar fejlesztésű ágyú állt viszont abban bíztak hogy 7,5 cm Pak 42 ágyúkat fognak beszerezni(persze ha a németek hozzájárultak volna), de a prototípus megsemmisült. Összegezve, a rohamlövegek kivételével minden ott van a játékban, lehetett kapni ingyen Toldit, meg lehet venni alkalmanként a Turánt, vagy ott az L-60 magyar zászlót rá és mehet a magyar tankokkal való játszás...
    0 2 Válasz
    • Arpadhero 3 éve Kocsik
      Szóval szerinted azért nincs létjogosultsága a magyar fának, mert copy tankok lennének. Akkor csak egy kérdésem lenne: A kínai tech tree hány copy egységből áll? Ne érts félre, tisztelem és elfogadott a véleményed, csak furcsának találom, hogy van olyan magyar játékos, aki nem örülne a külön fejlesztési fának.
      0 0 Válasz
      • Kocsik 3 éve Arpadhero
        Teljes mértékben igazad van a kínaiakkal kapcsolatban, de csak amiatt örülnék a magyar fának mert én is magyar vagyok... Ha a jugoszláv vagy román tankokat hoznának a játékba ilyen koncepcióval akkor természetesen nem lennék rest nemtetszésemet nyilvánítani a döntéssel szemben. Természetesen jó lenne ha magyar fa benne lenne játékban, de nem sok esélyt látok sajnálatos módon.
        0 0 Válasz
    • krisztianbibor 3 éve Kocsik
      A nem voltak a második világháború alatt magyar tankok sokkal több volt mint egy erős túlzás. Magyarország azon kevés nemzetek közé tartozott, akik mind pénzügyileg, mind nyersanyagilag, mind iparilag, mind mérnök és szaktudás területén megengedhették maguknak saját harckocsi fejlesztését. A HM az L-60 könnyű harckocsinak a mintadarabját vásárolta meg, az ezen alapozott de módosított Toldi viszont több helyen is eltért kialakításban és felszerelésben is a svéd elődjétől. Csak összehasonlításképp: https://imgur.com/a/Ao0wzVr Abban igazad van, hogy a Toldit eredetileg csak szimplán a másolatnak tervezték, de az már a gyártás elkezdése előtt egyértelművé vált, hogy jelentős áttervezés hiányában ez lehetetlennek bizonyul, így a számos átalakítások után a különbség a két jármű között óriásira nőtt, bár a módosítások nem feltétlen feltűnőek, szemléletesek. A Csehszlovák LT vzor 35 gyártási jogát soha nem vette meg a Minisztérium, de még csak próbára sem kaptuk meg, mert nem volt egyszerűen rá igény. A Skoda 1937-ben kezdett el dolgozni egy új páncéloson, ebből született meg még abban az évben az S-II-c, amelynek két prototípusa épült meg. A német megszállás után folytatták a munkálatokat, de érdemben kulcsfontosságú továbbfejlesztés nem történt. A fejlesztés még csak be sem fejeződött, amikor a Honvédségnek T-21 jelzéssel odaadták tesztelésre az új prototípust. A mérnökök úgy vélték, hogy a tervezett új közepes (nehéz) támogató, gyalogsági harckocsi alapjának ez megfelelő lesz, mivel jobb választás nem volt. A licenszét megvették annak ellenére is, hogy kiforratlan volt még a projekt. A mi mérnökeink ezután bármiféle csehszlovák beavatkozás nélkül teljesen áttervezték a páncélost, az egész páncélzat metszetét, melynek vastagságát a homlokon 50 mm-re növeltek, mely egyenértékű volt a legújabb Panzer III és IV harckocsikkal, valamint német javaslatra a tornyot 3 fősre átszerkesztették, és megnövelték a gyűrű átmérőjét, amely később nagyobb kaliberű ágyúk beszerelését is lehetővé tette. Összesen több mint 200 lényeges módosítást végeztek, így az elkészült típus majdnem teljesen új fejlesztésnek volt mondható. A Zrínyinek semmi köze nincs az olasz páncélvadászokhoz, rohamlövegekhez, de még csak nem is találkozott velük, még papíron sem. A magyar rohamlövegek kialakítás szempontjából a német Sturmgeschütz mintájára épült, de teljesen egyedi fejlesztés volt. Egyébként az általad említett Semovente modellek közül a 75/18 kivételével még csak nem is léteztek terv szinten sem '41-ben, nem hogy rendszerben voltak. Összegezve, ha már konkrét típusokkal, évszámokkal kívánod alátámasztani az érveidet, a Wikipédiánál mélyebbre lesz szükséges merülnöd a témában.
      0 0 Válasz
      • Kocsik 3 éve krisztianbibor
        Nem a legyártott tankok volumenére céloztam hanem arra a tényre hogy nekünk csekély mennyiségben voltak 100% hazainak mondható modellek. Elismerem hogy nem lehetek olyan jártas a témában mint Ön. Felvetődött a magyar fa kérdése nagyjából fél éve is Scheff csatornáján, akkoriban felületesen utánanéztem az egyik legnevesebb tudásbázisban és emlékezetemben fennmaradt információkra támaszkodva hibásan érveltem. Mint kiderült hibát követtem el a tájékozódás elmulasztásával.
        0 0 Válasz
  • Veszett 3 éve
    Van elég tankom de kihúznám mind......
    0 0 Válasz
  • CaptainSan 3 éve
    Biztos hogy kigyűjteném...
    0 0 Válasz
  • Lelekgyilkos 3 éve
    Egy misét megérne
    0 0 Válasz
  • DarkFPS 3 éve
    .
    0 0 Válasz
  • hun_hetek 3 éve
    jó lenne
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.