Benne volt a pakliban, hogy NiKo és huNter is a Cloud9ba igazol?

Benne volt a pakliban, hogy NiKo és huNter is a Cloud9ba igazol?

Egészen máshogy is alakulhatott volna NiKo jövője.

Az online éra még a cseréket is megváltoztatta, idén alig láttunk mozgolódást. Persze volt egy-két nagy meglepetés, mint amilyen a nulláról induló Cloud9 vagy éppen az, hogy NiKo elhagyta a FaZe csapatát. Jelenleg mindenkit ez foglalkoztat, mindenki azt találgatja, hogy vajon mire lesz képes így a G2. Most viszont nem találgatásról van szó, ezúttal maga NiKo mesélt a FaZe-ben töltött idejéről és a jövőjéről is.

Mesélj kicsit az átigazolásodról. Miért döntöttél végül a váltás mellett?

"Elsősorban huNter-. Ha ő nincs a G2-ban, akkor én sem csatlakoztam volna a csapathoz. Mindig is úgy voltam vele, hogy ha valaha elhagyom a FaZet, akkor ahhoz a csapathoz megyek, ahol huNter- játszik. De az egész akkor kezdődött, amikor a nyáriszünet után volt körülbelül két hónapunk, ami kritikán aluli volt. A fejem majd szét robbant minden meccs után, rengeteget hibáztam egyénileg és a csapat irányításában is. Mindenhol csak azt láttam, hogy milyen rossz a csapat, mennyire rosszul irányítok és, hogy milyen rossz döntés volt Kjaerbye leigazolása. Akkor kezdődött minden. Úgy éreztem, hogy nem maradhatok tovább, nem lehetek továbbra is irányító. A csapat minden sikertelenségéért engem okoltak, ami valahol érthető is, de ekkor már éreztem, hogy ez nem folytatódhat így.

Persze nem akartam azonnal hátat fordítani a csapatnak. Először változtatni akartam a dolgokon, irányítóra volt szükségünk és meg akartam szerezni ALEXet. Ez végül nem jött össze, ennek nagyon nem örültem, ez lett volna a legnagyobb esélyünk, hogy szerezzünk egy jó irányítót. Volt még egy kiszemeltünk, de őt nem fogom megnevezni. Miután egyik csere sem jött össze, rájöttem, hogy nem maradhatok tovább a csapattal. Nem a G2 volt az egyetlen lehetőségem, de az lebegett a szemem előtt, hogy huNterrel játszhatok majd. Akkor még nem volt biztos, hogy a G2-ban vagy a Cloud9-ban. Végül a G2 lett a befutó, számomra és számára is. Egy éve van már a csapatnál, van egy kész felépítésük, ki vannak osztva a szerepek, megvan a saját játékuk és persze a Major pontjaik is. Azt hiszem ezért is maradt a csapatnál. Ha másképp történt volna, akkor valószínűleg mindketten a Cloud9 játékosai lennénk."

Mondhatjuk akkor, hogy megkönnyebbültél? Nem kell már elviselned azt a nyomást ami a FaZe-ben nehezedett rád?

"Igen, teljes mértékben. Az irányítói szerepből már akkor elegem volt, mikor még el sem határoztam magam a változás mellett. Nem bírtam tovább elviselni. Nem mondom, hogy förtelmes irányító voltam, de hatalmas volt a nyomás, ami rám és az egész csapatra is nehezedett. Örülök, hogy most itt van nexa. Remek IGL, aki sok tekintetben karriganre emlékeztet. Ő is szívesen fogadja a segítséget, én pedig könnyedén meg tudom majd neki mondani, hogy mit is csináljunk a pálya másik felén. Annak is örülök, hogy végre nem én vagyok az, aki mindenért felelős."

Említetted már a G2 felépítését. Mit gondolsz mi a különbség a G2 és a FaZe között? Utóbbi inkább úgy tűnt, hogy a játékosok irányítása alatt van, a G2 sokkal rendszerezettebnek tűnik, a játékosoktól kezdve, az edzőn át, egészen a felsővezetésig.

"Ezt egyelőre nem tudom megmondani. Még csak három napunk volt gyakorolni, nem látom még át a pontos működést, de annak örülök, hogy az edzőnek van a legnagyobb hangja. Ő mondja meg, hogy mikor minek kéne történnie, ez nagyon hiányzott az eddigi csapataimból. Az eddigi edzőimnek nem volt ekkora felelőssége, nem volt ekkora szavuk a csapaton belül. Örülök, hogy ezt most kipróbálhatom és remélem, hogy működni is fog."

Az átigazolásodról már nagyjából két hónappal ezelőtt is hallottunk, de csak most történt meg. Miért volt ennyire hosszú a folyamat és miért csak most, pár napja tudtatok elkezdeni gyakorolni?

"Az elsődleges ok az RMR rendszer volt, a csapatok felállásának szabályai. Szerintem a G2 nem akart korábban cserélni, mert akkor szinte biztosan elveszítették volna a Majorre szóló helyüket. Én pedig segíteni szerettem volna a FaZet, nem akartam azonnal otthagyni őket, hogy aztán folyamatosan beugróval kelljen játszaniuk. Egy hónappal előre szóltam nekik, hogy legyen idejük mindent kitalálni, aztán pedig csak vártunk a DreamHack Open Fall végére. Persze a tárgyalások sem voltak egyszerűek, de különösebben nehezek sem. Nem akartunk elsietni semmit. A cél az volt, hogy egy kész csapattal vágjunk neki a jövő évnek. Azt hiszem maLek azt mondta korábban, hogy még nem tudjuk pontosan kik játszanak majd, szóval egyelőre ezt kell eldöntenünk."

Szerinted kit fognak lecserélni? Illetve mi dönthet majd a játékosok sorsáról?

"A legjobb szerintem az, ha erről nem mondok inkább semmit, ezt meghagyom az edzőnek. Nem játszottam ezzel a csapattal korábban soha, nem tudom, hogy hogyan fogunk működni AmeNEkkel vagy JaCkzzel. A többiek jobban ismerik őket, így erről nekik kell majd dönteniük. A cél az, hogy én kennyS, nexa és huNter mellett játszak, aztán majd kiderül, hogy AmaNEk és JaCkz közül melyikük illik jobban közénk. De erről jobb ha maLeket kérdezitek, nem akarok rossz választ adni."

Ahogy mondtad, nem sok időtök volt még gyakorolni. Mit várhatunk a csapattól a BLAST-on?

"Igen, összesen három napunk volt gyakorolni a mai meccs előtt, de így is azt gondolom, hogy jól teljesítünk majd. Nagy elvárásaim vannak, mert a csapat szerkezete már eddig is jó volt, de most, hogy itt vagyok, még jobbak lehetünk majd. Sok múlik az első meccsünkön. Ha győzni tudunk a FURIA ellen, akkor jól játszhatunk az egész versenyen, de ha veszítünk, akkor az lerombolhatja kicsit az önbizalmunkat. (...) Ha kiesünk és nem jutunk ki a csoportból sem, az nagy csalódás lesz."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!