"A legnagyobb átigazolás a CS:GO történelmében" - Így jutott el NiKo a G2-ig

Ide s tova már 8 éve gyártja a páratlan fejeseket NiKo a CS:GO-ban.

"A legnagyobb átigazolás a CS:GO történelmében." Így írta le azt a G2, hogy megszerezték NiKot, a jelenlegi mezőny egyik legtehetségesebb és legütőképesebb játékosát. De, hogy is jutott el NiKo idáig, hol játszott korábban és egyáltalán mióta szegeződnek rá milliók szemei?

Utóbbi kérdésre nagyon egyszerű a válasz, gyakorlatilag a CS:GO megjelenése óta. A szerb iNation csapatát már az 1.6-os időkben is erősítette, majd később, a CS:GO megjelenése után is ez volt az a csapat, ahol a legtöbb idejét töltötte. Voltak rövidebb kitérői, például a GamePub ötösénél, ahol egyébként volt FaZe-es edzőjével, YNk-val is játszott együtt. A legtöbbet mégis az iNationt emlegetjük együtt NiKoval, ez volt az a csapat, ahol elindult a karrierje, ahol már megmutatta félelmetes tehetségét és ahonnan átigazolta a mousesports.
Manapság már talán túlnőttek ez a csúfnéven, de akkoriban, 2015-ben pontosan olyan csapat volt a mouz, ami egyfajta sztárneveldének számított. Remek játékosok fordultak meg a berkeikben, volt is egy-két szép sikere a csapatnak, de a sztori vége mindig ugyanaz volt. A legtehetségesebb játékosukat elvitték az igazán nagy nevek.

NiKo 2015 márciusában igazolt a mouzhoz és egy hónap híján pontosan 2 évet töltött ott. Az első év még főként az építkezésről szólt, de aztán 2016-ban már jöttek az első sikerek is. Megnyerték az Acer Predator Masters 2. szezonját és az erős középmezőnyben végeztek több nagynevű versenyen is, például az ESL Pro League 3. szezonjában, a 2016-os ESL One: Kölnön vagy az ELEAGUE 1. szezonjában.
Ekkor már pontosan látta mindenki, hogy NiKonak bizony a világ legjobb csapatában van a helye. Több pletyka keringett is arról, hogy vajon melyik csapat viszi majd őt el a mouztól. Végül a FaZe Clan lett a befutó, akik CoD-ban már letették a névjegyüket, CS:GO-ban viszont még nem törtek be a legnagyobbak közé.

NiKo leigazolásával viszont azonnal rekordot döntöttek, a bosnyák játékos kivásárlási ára soha nem látott magasságokba tört. 500 ezer dollárjába került a FaZe-nek, miközben addig játékosaik összesen 700 ezret kóstáltak. Pár hónap múlva pedig megérkezett a sztárcsapat maradéka is. Összeállt a valaha volt legdrágább csapat (NiKo, olofmeister, GuardiaN, karrigan és rain), akik mint utólag kiderült az egyik legnagyobb csalódást is jelentették.
Óriási elvárások előtt állt a csapat, ám ezekből szinte semmit sem tudtak teljesíteni. Legkiemelkedőbb eredményük egyértelműen a Cloud9 elleni Major döntő volt, de ott is "csak" a második helyen zártak. Mindig is a legjobbak között volt a csapat, de az élre sosem tudott betörni. Szépen lassan darabjaira hullott a FaZe. Egy biztos pontja maradt a csapatnak, NiKo és az ő embertelen játéka.

Az igazi mélyrepülést viszont 2019 második fele és 2020 első fele jelentette, a szakadék alján pedig tudjuk, hogy mi volt. A FaZe elveszítette NiKot, aki immáron a G2 játékosa és jövőhéten már valószínűleg láthatjuk is őt G2 mezben játszani, igaz csak online körülmények között.

A G2 jelenlegi felállása:

  • Kenny "kennyS" Schrub
  • Audric "JaCkz" Jug
  • François "AmaNEk" Delaunay
  • Nemanja "nexa" Isaković
  • Nemanja "huNter-" Kovač
  • Nikola "NiKo" Kovač
  • Damien "maLeK" Marcel (edző)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!