Hardver: Másfélszer gyorsabban bányászhat az RX 6800, mint az RTX 3090

Hardver: Másfélszer gyorsabban bányászhat az RX 6800, mint az RTX 3090

Úgy tűnik, hogy az új AMD Radeon videokártyák nem csak a gaming terén hódíthatják meg a piacot.

Egyre közeleg az AMD Radeon RX 6000-s videokártyáinak debütálása, azonban ameddig ez nem történik meg, minden tesztet és mérést pletykaként kell kezelni. Mivel senki nem tudja megerősíteni, sem megcáfolni a legfrissebb teszteket, ezért egyelőre el kell fogadni, hogy az RX 6800-as kártya 1,5x gyorsabban bányászik, mint az RTX 3090-es csúcsragadozó, ami azért számít egy elképesztő eredmények, mivel a két hardver között óriási az árkülönbség.

Az AMD hivatalos bemutatóján kiderült, hogy a játékok alatt nagyjából az RTX 2080 Ti-jal, vagyis az RTX 3070-nel indulhat versenybe a jelenlegi legkisebb RX 6000-s videokártya. Mivel az FPS-ben nem tud kiemelkedőt mutatni, ezért az árazással sem szállt el a forgalmazó. Várhatóan 190-200 000 forinton csaphattok le rá a magyar kereskedőknél, feltéve ha a készleteket nem rabolják le azonnal. Mivel gamingre és bányászatra is ideális választás lehet, ezért könnyedén benne van, hogy hosszú hónapokat kell majd várni egy-egy RX 6800-asra, vagy nagyon mélyen a zsebbe kell nyúlni érte.

Az előzetes tervek alapján napok vannak csak hátra az RX 6800 megjelenéséig, amit november 18-ára időzített az AMD. Egyelőre úgy tűnik, hogy az legújabb generációs videokártyák gyártói és modelljei között valódi verseny lehet, ami mindenképp jó hír a felhasználóknak, mivel több alternatíva közül választhatják ki a nekik leginkább ideálisat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!