Külön PUBG Mobile verziót kap India, így térhet vissza a játék az országba

Külön PUBG Mobile verziót kap India, így térhet vissza a játék az országba

Úgy tűnik, hogy az indiai játékosok mégse maradnak örökre PUBG Mobile nélkül.

Idén szeptemberben egy hatalmas játékosszámmal rendelkező piacot vesztett el a Tencent, amikor az indiai kormány betiltotta a PUBG Mobile-t az országban. Az ok nem volt más, minthogy a PUBG Mobile összegyűjtötte a játékosok adatait, majd külföldi szerverekre továbbította azt, az illetékesek szerint pedig ez nemzetbiztonsági kockázattal járt. Bármennyire is meglepő, szeptemberről októberre a ban ellenére nem bukott sokat a Tencent, ugyanis hiába az egyik legnagyobb játékosszámú piac India, fizetni alig fizetnek a játékban.

Ettől függetlenül viszont India egy fontos piac, ezért a Tencent és a PUBG Corp. haladéktalanul tárgyalni kezdett arról, hogy miként kerülhetne vissza a játék. Úgy tűnik, megvan az első tervezet, az ország egy saját PUBG Mobile verziót kap PUBG Mobile India néven, és egyúttal 100 millió dollárt is befektetnek, mellyel a helyi e-sport és gaming kultúrát próbálják meg magasabb szintre emelni, ezen felül 100 helyi alkalmazottat is felvesznek. Egyelőre nem tisztázott, hogy az indiai verzió pontosan miben is fog eltérni a simától, de a PUBG Corp. ígéretei szerint maximális körültekintéssel kezelik majd a játékosok adatait, illetve az előzetes információk szerint a karaktereken, skineken, sőt a vér színén is alakítanak majd. Egyes információk szerint eleget tesznek a kormány azon kérésének is, miszerint az adatok ne kerüljenek ki az országból, ebben az esetben pedig a Microsoft Azure rendszerében kezelhetik őket.

Kiemelkedően fontos, hogy ennek a törekvésnek mi lesz a vége, ugyanis, ha a PUBG Mobile ily módon visszakerülhet az országba, az példát mutathat a többi kitiltott appnak is, például a TikToknak.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!