Tavaszig is eltarthat a next-gen Xbox konzolok készlethiánya, megszólalt a Microsoft

Nálunk szinte egyetlen webáruházban sem lehet kapni az új, Xbox Series X vagy S konzolt.

A múlt héten indult útjára az új Xbox konzol, ráadásul 2 verziója is kapható. Legalábbis kapható lenne, ha lenne belőle elegendő. Az új generációs masikákat már eddig is nagy várakozás előzte meg, és ez most még inkább fokozódott. Nem csoda hát, hogy a konzol történetének legjobb rajtját produkálták, bár ehhez az is kellett, hogy minden eddiginél több országba juttatták el őket. Egyes helyeken viszont nem igazán lehet hozzájutni, és sajnos ez a helyzet nálunk is. Böngészve a webáruházakat sorra a termék jelenleg nem kapható vagy előrendelésre lehet bejegyezni rá.

"Úgy gondolom, hogy az ünnepek alatt még biztosan problémás lesz a készletet pótolni, viszont azt ezt követő negyedévben, tehát a Microsoftnál számolandó harmadik negyedévében, már helyre tudjuk majd állítani a normális működést és jut mindenhova megfelelő számú új Xbox konzol." - mondta Tim Stuart, az Xbox pénzügyi vezetője a Jefferies Interactive Entertainment Virtual Conference konferencián.

Ez nem teljesen meglepő kijelentés, mivel Phil Spencer, az Xbox vezetője október végén már megpróbálta felvázolni a hiánnyal kapcsolatos észrevételeit.

"Nagyobb lesz a kereslek, mint amekkora készletet képesek vagyunk összehozni, ezért már jó előre elnézést kérek az emberektől. Azt hiszem néhány hónapig sajnos ezt el kell fogadnia midenkinek, hogy nem fogunk tudunk annyi masinát elkészíteni és kiszállítani, mint amennyire szükség lenne." - mondta a Dropped Frames podcaston. "

Közel két hónapon keresztül csak arról szóltak a munkálatok a cég házatáján, hogy konzolokat építsenek, de a jelenlegi helyzetben, a járvánnyal megtűzdelve nem volt lehetőségük a kereslethez mérten megfelelő mennyiséget előállítani belőle. De minden bizonnyal a PS5 helyzete sem lesz sokkal jobb, illetve több számítógépes hardver is erre a sorsra juthat, és csak 2021-ben indul meg a tényleges sorozatgyártásuk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!