Januárban katonának vonul sergej, már meg is van az utódja

Januárban katonának vonul sergej, már meg is van az utódja

Feltehetőleg nem lesz eget rengetően sokáig szolgálatban.

Az ág is húzza már az ENCE csapatát. Aleksib elküldése óta egyértelmű hullámvölgyben van a csapat és most az sem segít sokat, hogy két megszokott játékosuk helyett is újat kell találniuk. Aerial helyét már át is vette doto, de most kispadra került sergej is.

Aerial egészségügyi okokra hivatkozva döntött úgy, hogy egy kis szünetet tart, legalábbis ez a hivatalos álláspontja a csapatnak. Az viszont érdekes, hogy a helyére érkező doto mégsem ideiglenes megoldásként jött a csapathoz, hiszen két éves szerződést írt velük.
Most pedig kispadra került sergej is. Közösmegegyezés alapján, tehát szó sincs arról, hogy a csapat kitette volna a finn szűrét. Elmondásuk szerint sergej nem érzi magát motiváltnak a folyamatos versenyzés iránt, 2021. januárjában pedig katonának vonul.

Finnországban ma is él a kötelező katonai szolgálat, a finn fiataloknak 18. és 28. életévük között kell szolgálatot teljesíteniük, bizonyos ideig. Ezt minimum fél, maximum 1 év lehet. Persze vannak extra esetek, a finn sportolók például dönthetnek úgy, hogy teljesen egészében kihagyják a katonai szolgálatot. Mivel Finnországban az e-sportot is elismerik hivatalos sportágként ez a lehetősége sergejnek is megvolt, de ő a katonai szolgálat mellett döntött.
A csapat már meg is találta az utódját, pontosabban a helyettesítőjét. A 19 éves Tuomas "SADDYX" Louhimaa lesz az ENCE beugrója, a november végén kezdődő DreamHack Masters Winter alatt már vele játszik majd a csapat. Ezzel a 2019. márciusában Major döntőt játszó ENCE szinte teljesen széthullott, az akkori felállásból egyedül allu az, aki még ma is aktív tagja az alakulatnak.

Az ENCE jelenlegi felállása:

  • Aleksi "allu" Jalli
  • Miikka "suNny" Kemppi
  • Elias "Jamppi" Olkkonen
  • Joonas "doto" Forss
  • Tuomas "SADDYX" Louhimaa
  • Eetu "sAw" Saha (edző)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!