Kedvez az indie fejlesztőknek az App Store, felezik a jutalék mértékét

Kedvez az indie fejlesztőknek az App Store, felezik a jutalék mértékét

Hatalmas könnyítés lesz ez az alacsonyabb bevételű fejlesztőknek.

Szerdán fontos bejelentést tett az Apple, 2021. januárjától új jutalékfeltétel lép életbe az App Store felületén, mely elsősorban az alacsonyabb bevételekkel operáló ügyfeleiknek lesz hasznos. Azoknak a fejlesztőknek, akik évente 1 millió dollárnál kevesebb bevételt termelnek, 30% helyett csak 15% jutalékot kell fizetniük az App Store-nak.

Az Apple CEO-ja, Tim Cook így nyilatkozott a programról:

"A kisvállalkozások jelentik a globális gazdaságunk gerincét, valamint az innováció és a lehetőségek dobogó szívét világszerte. Ezt a programot azért indítjuk, hogy segítsük a kisvállalkozások tulajdonosait a kreativitás és a fellendülés következő fejezetének megírásában az App Store-on. Az App Store mindig is a kiugró gazdasági növekedés motorja volt, mely munkahelyek millióit teremtette és a vállalkozói létet sokak számára megnyitotta. Új programunk segíti a fejlesztőket a finanszírozásban, merészebb lépésekre sarkallja őket egy-egy új ötlethez, és további létszám bővítésekre ad lehetőség, hogy továbbra is olyan alkalmazásokat készítsenek, amelyek gazdagítják az emberek életét."

Mondhatni az Apple kezdeményezése egyfajta inkubátor program lesz, amelyből ki lehet kerülni, és adott esetben vissza is lehet jutni. Azok a fejlesztők, akik átlépik az egymillió dollárt, visszakerülnek a 30%-os klubba, de ugyanígy, akik bevétele egymillió alá esik, újfent bejuthat a 15%-osba.

Nem ez az első alkalom, hogy az Apple kedvezett a fejlesztőknek, 2016-ban is volt már jutalékcsökkentésük, de az közel sem volt annyira nagyszabású mint a mostani.

Érdemes még feltenni a kérdést, hogy vajon ehhez az egészhez mennyi köze van az Epic Games hadjáratának? A Fortnite fejlesztője már odáig ment, hogy nonprofit szervezetet hozott létre, mely az országok vezetőit megcélozva próbál meg törvényi szinten egységes keretrendszert kialakítani az alkalmazásokat árusító felületeknek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.