Hirdetés

A Valve egy volt munkatársa szerint a CS:GO kódját már egyetlen fejlesztő sem érti

Elmondása szerint, szinte lehetetlen már a Source 1-gyel dolgozni.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

LEC Spring Split 2021

G2 Esports vs. MAD Lions (1. hét)

Hirdetés

Az utóbbi időkben megint alábbhagyott a CS:GO frissítések gyakorisága, ami csak olaj volt a tűzre és mindenki azt hiszi, hogy azért, mert valami nagy van készülőben. Persze a közelgő nagy frissítésre, egy esetleges új Operationre sok minden más is utal. 

A várakozásokkal ellentétben azonban múlthéten sem kaptuk meg a frissítést, tartalmazzon is bármit. Richard Geldreich, egy korábbi Valve munkatárs szerint ennek az egyik legfontosabb oka, hogy a CS:GO Source motoros kódja már ősrégi, az évek alatt egy valóságos labirintussá alakult és kész káosz az egész.

"A Source 1 esetében már valóságos hegyeket alkotnak a kódsorok, amik annyira öregek, hogy nem is érti már azokat senki. Egyszerűen lehetetlen. Brutális nehéz úgy hozzáadni grafikai újdonságokat a motorhoz, hogy azzal ne tennénk keresztbe az egésznek."

A helyzeten az sem segít, hogy ha valaki mégis venné a bátorságot és belenyúlna a kódba, akkor egyrészt 100%, hogy milliónyi bugot okozna akaratán kívül, másrészt pedig mindenki az illetőt okolná majd és egyedül rá maradna a munka, hogy kijavítsa a károkat. 

Magyarán a Valve csak akkor eszközöl valamilyen frissítést, ha az kvázi létfontosságú és az elöregedett motor és programkódok miatt még akkor is több időbe telhet az átlagnál. Gondoljunk csak bele, a Source motor már több, mint 16 éve, 2004 júniusába debütált. Ez idő alatt számtalan játék alapjául szolgált, rengeteg frissítést és újdonságot megélt, de az alapjai még mindig a 2004-es időket idézik. A megváltást tényleg a már sokszor emlegetett Source 2 jelentené, de több, mint valószínű, hogy annak a munkálatai is a botrányos Source 1 kódok miatt csúsznak.

Rendelj OneBlade borotvát, 25% kedvezménnyel és díjmentes kiszállítással!
Kupon kód: gamer

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
3 db hozzászólás
 • Yahoo 1 hónapja
  Akármennyire szeretem a CS-t a Valve jelenleg egy hatalmas vicc számomra.....
  0 0 Válasz
 • hun_hetek 1 hónapja
  .......
  0 0 Válasz
 • Ghostrider 1 hónapja
  goooo
  0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés