LoL: Visszavonult Doublelift, az NA LCS legendás lövésze

LoL: Visszavonult Doublelift, az NA LCS legendás lövésze

Elképesztő karrier áll Doublelift mögött játékosként, de egyszer minden véget ér.

Közel tíz évvel ezelőtt már a CLG csapatát erősítette Yiliang "Peter" Peng, ismertebb nevén Doublelift. A most 27 éves amerikai játékos úgy döntött, hogy felhagy az aktív játékkal, ezzel hatalmas űrt hagy maga után. DL volt az utolsó az első világbajnokság (2011 júniusában rendezték) résztvevői közül, aki még játszott az LCS-ben vagy az LEC-ben. Részt vett nyolc világbajnokságon, bezsebelt nyolc LCS bajnoki címet és ezüstérmet szerzett a 2019-es MSI-on.

A fenti statisztikák önmagukban elég impozánsok, de érdemes mögéjük nézni.

  • A 2098 gyilkosság a legtöbb az egész LCS-ben
  • A 156 102 cs a harmadik legtöbb az LCS-ben
  • A 431 arany/perc szintén a harmadik legtöbb az LCS-ben
  • A 4 Pentakill holtversenyben a legtöbb, amit játékosként valaha szereztek az LCS-ben

Ő volt az a lövész, aki az LCS-ben legtöbbször választotta Tristanát (46 alkalommal), Sivirt (43 alkalommal), Vayne-t (29 alkalommal), Kalistát (28 alkalommal), Jinxet (20 alkalommal), Twitchet (17 alkalommal) és Sennát (12 alkalommal).

Perkz, a C9 új középső ösvényese természetesen nem hagyhatta ki, hogy odaszúrjon egyet DL-nek. A 2019-es MSI döntőben a Team Liquid Doublelifttel a soraiban simán kikapott a G2 Esports ellen, ezzel Európa megszerezte az első nemzetközi trófeáját.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! Ne feledjétek, hogy folyamatosan zajlanak a Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny LoL csoportkörei. A közvetítéseket a Megyék Csatája Twitch csatornáján követhetitek. A megyekcsataja.hu oldalon további részleteket tudhattok meg a versenyről!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted melyik csapatban volt a legjobb Doublelift?

League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.