"Köszönöm a LoL-nak, hogy visszataláltam a fiamhoz" - egy 53 éves anyuka története

A League of Legends mindennapokra gyakorolt hatása megkérdőjelezhetetlen.

Gankelés, dive, wardolás és Ősi Sárkány. Ezek a kifejezések láthatatlan kapocsként kötik össze a League of Legends játékosokat, azonban ellentéteket is állítanak azok között, akik nem beszélik ezt a közös nyelvet. Egy 53 éves anyuka a legnagyobb LoL-os fórumon számolt be történetéről, ahol megosztotta tapasztalatait arról, hogyan sikerült visszatalálnia az elveszettnek hit fiához.

A történet kezdetén adott egy 17 éves fiú, aki rengeteg időt tölt el az Idézők Szurdokában, nézi az e-sport közvetítéseket és tinédzserkorából fakadóan lázad minden és mindenki ellen. A másik oldalon ott egy 50 év körüli édesanya, aki csak azt szeretné, hogy a fiával ismét le tudjon ülni beszélgetni, a TV elé, vagy csak egyszerűen közösen vacsorázzanak egyet. Itt jön képbe a LoL, amelyet bár a szülő kezdetben nem értett, végül a hidat képezte a két személy között. Megkérte ugyanis az anyuka a fiát, hogy tanítsa meg LoL-ozni. A furcsa kérést teljesítette a srác, de az anyukának nagyon nehéz volt megtanulnia a játékmenetet. Nem hagyta azonban abba, mert szerette a gyermekét, valamint tudta, hogy ez az irány lehet az, amin el kell indulnia. Végül az ARAM-on kötött ki a szülő, ahol nem volt akkora rajta a nyomás, emellett az e-sportba is belekóstolt fiával az oldalán.

Együtt nézték az LCK, MSI és Worlds közvetítéseket, sőt 2019-ben elutaztak Tajvanba, hogy élőben nézzék meg az MSI elődöntőjét. A közös élmények már a múlt ködébe vesznek, azóta a fiú már felnőtt és kirepült a családi fészekből. Ennek ellenére az anyuka hálás a játéknak, mert sikerült megtalálnia a fiával azt a köteléket, amire annyira vágyott, amit már úgy hitt, hogy teljesen elvesztett.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! Ne feledjétek, hogy folyamatosan zajlanak a Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny LoL csoportkörei. A közvetítéseket a Megyék Csatája Twitch csatornáján követhetitek. A megyekcsataja.hu oldalon további részleteket tudhattok meg a versenyről!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te voltál már valaha offline LoL e-sport eseményen?