LoL: Elképesztően drága az RP Európában, örülhetnek az USA-ban élő játékosok

Nincsenek könnyű helyzetben az európai LoL-osok, ha szeretnétek RP-t vásárolni.

Folyamatosan változnak az egymáshoz viszonyított árfolyamai a legnagyobb pénznemeknek, amelyek odáig vezettek, hogy közel rekorderős jelenleg az euró a dollárhoz képest. Az elmúlt öt évben mindössze egyszer volt ennél gyengébb a dollár, de onnan viszonylag gyorsan sikerült visszakapaszkodnia az átlagos szintre. Hiába azonban az erős euró, a Riot nem csökkenti az RP árát az EUW és EUNE szervereken, valamint azokban az országokban, amelyek többségében ebben a két szerverben érintettek.

Matek és az RP árak

Hogy jobban átlátható legyen a helyzet, itt egy példa, ami jól szemlélteti, hogy mennyivel fizetnek többet az "euró régió" játékosai.

  • 1380 RP-t 10 dollárért vásárolhatsz meg az NA szerveren
  • 1380 RP-t 10 euróért vásárolhatsz meg az EUW szerveren
  • 10 dollár jelenleg 8,34 eurót ér
  • Ez azt jelenti, hogy 19,9%-kal többet fizetnek ugyanannyi RP-ért az európai gamerek
  • Zárójelben meg kell jegyezni, hogy Magyarországon 3500 forintért lehet bezsebelni 1600 RP-t, ami 11,65 dollárt jelent. Gyors szorzás és osztás után kiderül, hogy ez körülbelül annyi, mint ha dollárban vásárolnánk, vagyis a magyar IP-vel rendelkezők nem esnek áldozatául az erős eurónak
  • Cserében Magyarországon a minimálbér és az Egyesült Államokban a minimálbér teljesen más dimenzióban mozog, vagyis hiába az "USA árazás" Mo.-n, ha ezért jóval többet kell dolgoznia egy magyarnak

Természetesen vannak ennél jóval eltérőbb árazások, amelyek reflektálnak az adott ország gazdasági erejére. Brazíliában nagyjából 10 dollárnak megfelelő brazil realért 2800 RP-t kap egy játékos, vagyis 50%-kal olcsóbban tudja az USA-hoz képest megvásárolni a virtuális fizetőeszközt. Cserében az óránkénti minimálbér 1,22 dollár, vagyis Seraphine K/DA All Out Ultimate hőskinézetéért 10 órát kell dolgozni. Bulgáriában még rosszabb a helyzet, ott 20 órányi munkáért cserében lehet megkaparintani a popsztár Ultimate skinjét.

Hiába a fenti matekozás, a Riot védekezhet azzal, hogy más adókulcs van a digitális termékeken az Egyesült Államokban (államonként eltérő), más Kanadában (0%) és más Németországban (19%). Ameddig ezek a plusz költségek a Riottól vesznek el bevételeket, addig szinte biztosan nem csökkennek majd az európai árak.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait! Ne feledjétek, hogy folyamatosan zajlanak a Megyék Csatája - Országos E-sport Verseny LoL csoportkörei. A közvetítéseket a Megyék Csatája Twitch csatornáján követhetitek. A megyekcsataja.hu oldalon további részleteket tudhattok meg a versenyről!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te vettél már RP-t?