Programajánló: Neil deGrasse Tyson és magyar szakértők beszélgetnek a mesterséges intelligenciáról

Programajánló: Neil deGrasse Tyson és magyar szakértők beszélgetnek a mesterséges intelligenciáról

A mesterséges intelligencia iránt érdeklődőknek kötelező esti programot kínálnak a szervezők.

Először ül a virtuális kerekasztalhoz a világsztár Neil deGrasse Tyson, Stuart J. Russell, Tilesch György, Buzsáki György és Kishonti László, akik a mesterséges intelligenciáról beszélgetnek a Future Talks powered by MVM online eseményen. A világhírű asztrofizikus exkluzív videót küldött a magyar érdeklődőknek.

A téma aktualitása megkérdőjelezhetetlen, nem véletlen csatlakoztak Neil deGrasse Tysonhoz kutatási területeiken elismert professzorok, hogy közösen átrágják magukat a mesterséges intelligencia térnyerésén, előnyein és veszélyein. A 2020-as egészségügyi helyzet miatt az egész beszélgetést online körülmények között rendezik, de pont emiatt bárki becsatlakozhat ma este 18:00-tól az adásba. Regisztrálni nem szükséges, a teljes show ingyenesen megtekinthető lesz az mvmfuturetalks.hu weboldalon.

Azoknak is jó lehetőség ez a tudásuk bővítésére, akik nem tudnak angolul, ami egyébként a beszélgetés során használt nyelv lesz, ugyanis az érdeklődők rendelkezésére áll egy felkészült magyar szinkrontolmács. A beszélgetés során az alábbi főbb témaköröket érintik majd a szakértő vendégek:

  • Mit üzen az Agymenők Sheldonjának ellenfele a magyaroknak?
  • Meg tudod győzni Neil deGrasse Tysont, hogy nem egy szimulációban élünk?
  • 4+1 példa a mesterséges intelligenciára, am a filmekből valósággá vált

Ezen kívül még számos területet előkerül majd, amelyek mindegyike egy-egy aktuális, mindenkit foglalkoztató kérdés köré épül fel. A válaszok megadására vállalkozni nem kis kihívást jelent még a legnagyobb koponyáknak sem és akkor még nem kerültek elő a nézői kérdések, amelyeket bárki feltehet az esemény ideje alatt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!