Mindkét, ugyanazon csoportból érkező csapat is búcsúzott a Hungarian Open osztályozóján

Mindkét, ugyanazon csoportból érkező csapat is búcsúzott a Hungarian Open osztályozóján

Óriási drámát hozott az osztályozó, ahol több helyen talán a papírforma is borult.

2020. november 28-án került megrendezésre a Hungarian Open második szezonjának osztályozója, ahol 4 csapat küzdött meg a két, még bennmaradást érő férőhelyért. Ezen csapatok a saját csoportjukban a 6., vagy 7. helyen zártak, ellenben komoly küzdelemre lehetett számítani már előzetesen is. Az osztályozó közvetítésének teljes felvétele megtekinthető az alábbi linken.

Elsőként az A csoportban 6. helyen záró DVTK mérkőzött meg a B csoport 7. helyén záró, az utolsó fordulóban azonban jó teljesítményt mutató None-nal. Mindkét csapat igyekezett biztonsági játékra berendezkedni, kevés támadást láthattunk a találkozók során. Az első meccset ellenben a None nyerte meg, az azt követő két találkozót viszont a DVTK. A negyedik mérkőzésen nekiesett a diósgyőrieknek a None, amely ki is egyenlítette a Best of 7 szettet, így 2-2 volt az állás. Az ötödik meccsen ellenben a DVTK tűnt jobbnak, amely végül egy góllal tudta megnyerni ezt az összecsapást, szettpontja tudatában pedig még magabiztosabbak lettek, a hatodik meccset is ők nyerték, így 4-2 arányban jutottak be a győztes ági döntőbe.

A felső ági másik elődöntőben a B csoportból érkező hatodik, a First Light, illetve az A csoport hetedike, a Team Peculiarity mérkőzött meg. Előzetesen a First Light tűnt sokkal esélyesebbnek, ebből viszont semmi sem látszódott a pályán, a Team Peculiarity szinte az utolsó pillanatokig dominálta a játékot. Sok mindent elmond az összecsapásról, hogy a First Light a harmadik meccsen, kicsivel több, mint 11 perc játék után tudott először betalálni, az egész szetten is csak kétszer örülhettek gólnak – nyert meccsnek viszont nem, a Team Peculiarity végül nagyon határozott, 4-0 arányú győzelemmel abszolválta az elődöntőt.

Így a None és First Light küzdött meg az alsó ági elődöntőben, ahol egy újabb vereség már nem fért volna bele egyik csapatnak sem. A csoportkör során ugyan összecsapott egyszer ez a két gárda, akkor a First Light nyert 3-0 arányban, de sokan előzetesen úgy tippelték, hogy a None-nak az addig látottak alapján most bőven lehetett keresnivalója. Az első mérkőzést követően mégis a First Light örülhetett 2-0 arányban. A második mérkőzés sokkal kiegyenlítettebb volt, akármikor megszerezte a vezetést az egyik csapat, a másik szinte azonnal kiegyenlítette. Így végül hosszabbítás döntött, ahol a None tudta belőni a győztes gólt. A szett hátralévő mérkőzései is kétesélyesek voltak, az idő lejártáig mindig kérdéses volt, hogy melyik csapat nyeri meg az adott meccset – ellenben mindegyiket követően a First Light neve jelent meg, mint győztes, így 4-1 arányban ejtették ki a Nonet és jutottak be az alsó ági döntőbe.

Előtte viszont a felső ági döntőben még a DVTK és a Team Peculiarity csapott össze. Sokáig nem volt idő gondolkodni, hogy a lassabb, de biztonságosabban játszó DVTK és a gyors tempót diktáló Team Peculiarity közül melyik játékstílus lesz a nyerőbb, a DVTK ugyanis egy perc után már 3-0-ra vezetett az első meccsen, ez pedig az egész szettre rányomta a bélyegét: a DVTK nemhogy átvette az ellenfele, még a First Light ellen mutatott tempóját, de az addigi stabilitását is meg tudta őrizni, hosszú ideig még saját kapuja elé is be tudta szorítani a Team Peculiarityt, amely bár így is tudott gólokat szerezni, egyszer sem tudott többször betalálni, mint ellenfele: a DVTK a csoportkörös összecsapásukhoz hasonlóan ismét vesztett játék nélkül, 4-0 arányban nyert, így a Diósgyőr harcolta ki elsőként a bennmaradást az osztályozón.

Az alsó ági döntő végül egy visszavágót hozott, a felső ági elődöntőben korábban már egymás ellen játszott a First Light és a Team Peculiarity, ez az összecsapás viszont nem ígérkezett ugyanolyan egyoldalúnak, mint az előző. Nem is lett végül az, a csapatok folyamatosan nagy veszélyt tudtak okozni a másik kapujára. Az első mérkőzés igazi gólfesztivált hozott, 5-5-ös állást követően hosszabbításban a Team Peculiarity rúgta a győztes gólt. A második meccsben azonban a First Light akarata érvényesült, akik egy 5-1 arányú győzelemmel egyenlítették ki a szettet. Az ezt követő mérkőzések is szorosak voltak, egyik csapat sem mert a kelleténél többet kockáztatni, a lépés azonban rendre a Team Peculiarity-nek jött ki jobban. Az egyre több vesztett mérkőzéssel játszó First Light játékán kezdett lassan megjelenni az idegeskedés is, 3-1-es hátrányban, az ötödik meccs hosszabbításában aztán egy egyéni hiba jelentette a vesztüket: a Team Peculiarity 4-1 arányban nyert meg az alsó ági döntőt, ez pedig nemcsak azt jelentette, hogy mindkét, az A csoportból érkező csapatnak is sikerült kiharcolni a bennmaradást, hanem az előző szezonban a (megosztott) 5. helyen záró First Light (akkor még reTargonca csapatnévvel) végül búcsúzni kényszerült.

Az osztályozó végeredménye (a párosításra kattintva annak felvétele is megtekinthető):

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!