Elkezdhetik betiltani a FIFA 21 Ultimate Team játékmódot?!

Elkezdhetik betiltani a FIFA 21 Ultimate Team játékmódot?!

Egy igen érdekes kódrészletre bukkant egy adathalász, amelyből úgy tűnik az EA Sports igyekszik felkészülni az előtte álló időszakra.

Itt a december, és ilyenkor mindenki arra számít a FIFA-ban, hogy valami extra különlegességgel rukkolnak elő a fejlesztők, de ez most nem igazán történt meg, legalábbis egyelőre. Persze a legnagyobb extrát a next-gen verziók jelentik, mégha nem is hoztak a grafikán kívűl olyan nagy változást, illetve egy kisebb patchet is bejelentettek a fejlesztők.

Az egyik legnépszerűbb adathalász oldal, a FUT Watch viszont előrukkolt valami nagyon érdekes, bár nem olyan váratlan bizonyítékkal. A történetet érdemes azért felvezetni azzal, hogy Hollandiában és Belgiumban már vezettek be korlátozásokat a játék kapcsán, hiszen ott nem lehetséges a játékosoknak FIFA pontot vásárolniuk. Emellett egyre több helyen támadják az EA-t a pay to win rendszerére épülő FUT miatt. Több országban is perekkel fenyegetik a kiadót, és most Kanadában ez odáig fajult, hogy három játékos bíróságra viszi az ügyet.

Bár az EA egyelőre csak minimálisan védekezik, és szerintük azon állítások, miszerint script van a játékban, vagy pay to win rendszerre épülne a FUT, alaptalanok. Mégis egyre inkább a támadásokkal kell szembenézniük, hiszen évről-évre egyre nagyobb összeget keresnek az Ultimate Team móddal (legutóbbi évet nézve 1 milliárd dollárt hozott ez nekik a konyhára). A FUT Watch most egy olyan dologra lett figyelmes, amely egy előugró ablak formájában jelenhet meg majd a játékban és az alábbi tájékoztatás áll rajta:

"FIFA ULTIMATE TEAM jelenleg nem érhető el az Ön országában."

Ezek a pop up ablakok egyelőre csak a kódrészletek mélyén léteznek, de lassan talán aktiválni lesz kénytelen őket az EA. Ezek szerint mégis készül valamilyen formában rá a cég, hogy korlátozásokat vezethetnek be ellenük, hiszen nem akarnak módosítani az évek alatt kidolgozott és jól bevált FUT rendszerén. Állításuk szerint nem igaz, hogy be akarják csapni és vásárlásra akarják kényszeríteni a rajongóikat, illetve a script létezését sem ismerik el hivatalosan. A sorok között egyelőre nem sikerült találni olyan országot vagy régiót, ahol előbukkanhatna a játékosok számára egy ilyen ablak, de a következő hetekben ez akár meg is változhat esetleg.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!