Sackboy: Zsákos platformer a PlayStationödön!

Sackboy: Zsákos platformer a PlayStationödön!

Egy-egy nevesebb platformer miatt sokan bánták már, hogy nincs otthon minden létező konzoljuk, ám a Sonynak hála ezt az élményt immáron Sackboy és egy PS4 társaságában is átélhetjük.

Bár voltak rosszabb időszakai, a konkurens kiotói játékkiadó az utóbbi években szépen javított a renoméján, amiben Zelda nagy kalandja mellett leginkább a platformerek vállaltak nagy szerepet. Yoshitól és Mariotól egészen Kirbyig minden fontos karakter tiszteletét tette a legutolsó készüléken, és ha másért nem, hát miattuk igen sokan elgondolkoztak a gép megvásárlásán. Nos, ha ez a fajta stílus hiányzott, akkor van egy jó hírünk, elvégre a PS5-tel együtt ingyenesen járó Astro’s Playroom mellett PS4-re és PS5-re is megjelent a Sumo Digital remek platformere, a Media Molecule készítette LittleBigPlanet-sorozatból alakult Sackboy: A Big Adventure.

Vászonvilág csodái

A történetben persze nem kell nagy dolgokra számítani, de talán egyetérthetünk abban, hogy zsáner nagyjai egyaránt nem a masszív alapokon nyugvó, csavaros sztoriknak köszönhetik sikerüket. A kiindulási pont itt Vex, a főgonosz (a tavaly Oscarra jelölt Richard E. Grant hangjával), aki elragadja Vászonvilág népét, majdnem Zsákfiút is, ráadásul ennél sokkal gonoszabb tervei vannak, amiben csak főhősünk állíthathatja meg. Avagy te, a játékos. Ehhez pedig a Vex elől a menekülést jelentő űrhajóba pattanva kell különböző világokat felfedezni, teljesítve azok pályáit, összeszedve kincseit. Ahogy már említésre került, a sztori tipikus, a zsánerhez illő darab, azonban, ahogy a vetélytársaknál, úgy ezúttal is a játékmeneten áll minden, ami viszont hozza a várhatót, sőt még többet is.

Merthogy minden egyes bolygó összes pályája egyedi és szó szerint varázslatos. Az űrhajóból kilépve egy olyan 3D-s térképen mehetünk végig, ami eleve lejön a képernyőről, ha pedig a megnyitott pályákra lépünk be, ez az élmény a többszörösévé válik. A külső olyan, mintha papírból és szövetből állna, minden valós fizikai formában kerülne a képernyőre, és így a teljes Sackboy: A Big Adventure mesés kalanddá alakul a varázslatos látványdizájnnal. Az ellenfelek és a baráti lények egyaránt cukik és nagyon szerethetők, még a kisebbeknek sincs okuk félni tőlük, ráadásul a kedves megvalósítás a játékmenetben is visszaköszön, hiszen a küzdelmek és kihívások sem mennek át őrületesbe. 

Tenni azonban van mit, amihez a számtalan eltérő pálya asszisztál. Egyszer csak simán gyűjtögetünk, máskor egy egész város zenél, egyszer vonaton utazunk, másszor pedig egy gömbbe zárva gurulunk végig a pályán. És persze ott vannak a főellenfelek is, akiknél mindig sajátos technikát kell alkalmaznunk. A Sackboy: A Big Adventure egy nagyon ügyesen kitalált, nagyon mutatós és egyedi stílusban tálalt platformer, ami Zsákfiút is végre a neki legtesthezállóbb formában mutatja be, abban, amelyre eleve született. Mindezt ráadásul egyedül vagy többen (van offline multi, avagy bármikor beugorhat mellénk egy barát vagy családtag) is átélhetjük, nem utolsó sorban teljesen magyarul, hiszen a Sony jóvoltából (ahogyan a Spider-Man vagy az Astro’s Playroom) ez is felirattal lett ellátva, ráadásul kiváló minőségben. Amennyiben valaha is szerettél volna Mario, Yoshi vagy Kirby különleges kalandjaiba belekóstolni, most itt a lehetőség, és még másik konzol sem kell hozzá: Zsákfiú ugyanannyira szerethető karakter, egy ugyanannyira szerethető és élvezetes platformerrel. Sőt, talán nem túlzás azt mondani, hogy látványa és változatossága miatt a Sackboy: A Big Adventure még jobb is, miközben PlayStation 4-en is nagyon jól mutat. (x)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Neked van PS4-ed?