Több mint 100 millió forint értékben lovasítottak meg RTX 3090-es kártyákat

Több mint 100 millió forint értékben lovasítottak meg RTX 3090-es kártyákat

40 konténernyi videokártyának veszett nyoma egy gyárból.

Helyi idő szerint kedd reggel érkezett a hír, hogy 40 konténert tulajdonítottak el ismeretlenek, bennük RTX 3090-es videokártyákkal, egy kínai MSI gyárból.

Az ellopott kártyák becsült értéke több, mint 336,500 amerikai dollár, azaz körülbelül 100 118 000 forint mai árfolyamon, a konténerek pedig több, mint 200, így is nagyon nehezen beszerezhető RTX 3090-es videokártyát tartalmazott. Bár ezen kártyák értéke körülbelül 1,500 dollár elméletben (kb. 446 000 forint), a magas érdeklődés és a készlethiány miatt rengeteg viszonteladó ennél többet is elkér érte.

Az MSI egy közleményben arról tájékoztatott, hogy a lopásban nagy eséllyel egy vagy több alkalmazottjuk is részt vehetett, figyelembe véve, hogy a cég telephelye igen komoly biztonsági kamerarendszerrel rendelkezik, valamint minden érkező és távozó is alapos átvizsgáláson esik át. Az MSI így meg is tette a szükséges lépéseket az illetékes hatóságoknál, valamint 100,000 kínai jüan (körülbelül 4.5 millió forint) nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki bármilyen hasznos információval tud szolgálni a bűncselekményről.

Ráadásul azt is bejelentették, hogy megkegyelmeznek azoknak, akik részt vettek az eltulajdonításban, de tettüket megbánva bevallják bűnrészességüket, a videokártyákat pedig vagy visszaszolgáltatják, vagy a hollétükről pontos helyleírást tudnak adni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted mennyit ér egy RTX 3090-es videokártya?