Kérdés nélkül a Steam mindenkori rekordjait döntögeti a Cyberpunk 2077

Kérdés nélkül a Steam mindenkori rekordjait döntögeti a Cyberpunk 2077

Soha nem játszottak még ugyanazon single player játékkal annyian egy időben, mint a Cyberpunk 2077-tel.

Az éjszaka folyamán játéktörténelmi esemény történt, 8 évnyi várakozás után megjelent a CD Projekt Red következő nagy volumenű játéka, a Cyberpunk 2077. A bő féléves csúszással kiadott játékot a rengeteg tologatás ellenére is hatalmas érdeklődés övezte, a CD Projekt Red azt is megosztotta, hogy hányan rendelték elő. Brutális szám következik:

Ez a rengeteg előrendelő pedig bizony el is kezdett játszani, volt idő, hogy az 1 milliós játékosszámot is átlépték, és ez csak a Steam. A GoG, az Epic Games Store, illetve a konzolok játékosszámai ebben az 1 milliós számban nincsenek benne. A cikk írásának pillanatában is majdnem 1 millióan, pontosan 941 ezren játszanak. Csak hogy tisztábban érthető legyen mit is jelent ez a szám, a Cyberpunk 2077 előtti csúcstartó a Fallout 4 volt, ezzel 473 ezer ember játszott egyidejűleg Steamen.

Ennél is magasabbra csak a Dota 2, a CS:GO, illetve a PUBG játékosszámai emelkedtek. Előbbi kettő 1,3 millió egyidejű játékost, utóbbi 3,8 milliót produkált még 2018-ban. Egyáltalán nem tűnik lehetetlennek, hogy a Cyberpunk 2077 a Valve játékait is beelőzze. A dobozos előrendeléseket a mai napon kezdték el kiszállítani, sok vásárló csak ma kapta készhez a játékát, a hétvége pedig holnap érkezik, könnyen lehetnek még itt trónfosztások.

Te nyomod már az év legjobban várt játékát?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!