2020 legjobb öt játéka bodak szerint

Bár 2020-ra jelentősen rányomta a bélyegét a COVID-19, de ha a való élet nem is volt szórakoztató a digitális világban az idén megjelent játékokkal javíthattunk a hangulatunkon.

2020 sok változást hozott a mi életünkben is. Épphogy túltettük magunkat azon, hogy a PC Guru Magazin nyomtatott formában megszűnik, az év második felében jött a tulajdonosváltás is. Mindig minden változik, kivéve a bodak által felállított 2020-as játékok listája. Nézzük!

 5. ORI AND THE WILL OF THE WISPS

Azt hiszem, hogy kellő magabiztossággal kijelenthetjük: az Ori and the Will of the Wisps egy kitűnő játék lett. Lenyűgöző látványvilágával és keserédes hangulatával mindenkit magával ragad – bár nem az a tipikus kontroller összetörős játék. Talán a karácsonyi időszak ad majd lehetőséget a játék kipróbálására azoknak, akiknek eddig még nem volt lehetőségük megismerkedni az Ori and the Will of the Wisps világával.

4. XCOM: CHIMERA SQUAD

Az XCOM: Chimera Squad meglepetészszerűen tört be a játékok világába. Persze csak a saját szintjén, mely ugyan alig volt egy mod fölött, de bőven egy teljes értékű folytatás alatt. Természetesen ennek a 2K Games, a játék kiadója is tudatában volt és eszerint is lőtte be a narratívára nagy hangsúlyt helyező kalandot. Ugyan a játék már kevésbé hordozza magán az XCOM jegyeit, de attól még nagyszerűre sikerült.

3. FACTORIO

A Factorio alapötletét azóta már másolták is, sőt szebb köntösbe is csomagolták. De amíg a „konkurencia” az elődjéhez hasonlóan a korai hozzáférésben fázisában van, addig is az idegen világokat a velejéig szennyezős, gyártelepépítős játékok felhozatalának koronázatlan királya a Factorio. A korai hozzáférés alatt pedig a rendszeresen jelentkező fejlesztői naplónak hála többet tanulhattunk a játékfejlesztésről, mint gondoltuk.

2. MANEATER

Ki ne szeretne tengereket rettegésben tartó csúcsragadozóvá válni? Te magad lehetsz a több emelet magasra röppenő, szárazföldön ugráló, embereket zabáló, vérengző fenevad. A szerep annyira morbid és bizarr, hogy az már fenomenális. A Maneater leginkább a horror-trash játékokra emlékeztet, amiken többet lehet sírva nevetni, mint nevetve sírni.

1. DOOM ETERNAL

Dobpergés… A dobogó felsőfokán pedig nemmás mint a Doom Eternal áll. Lehet ellent mondani bodaknak, de egyszerűen alig lehet a játékon fogást találni. A sorozat 2016-os negyedik részét tökéletessé csiszoló, kegyetlen kihívást biztosító játék klasszikussá vált. A Doom úgy tudott megújulni, hogy közben gyökeres változás mégsem következett be. S ahelyett, hogy egyhangú módon önmagát ismételgetné tud új élményt nyújtani. Az Ancient Gods és az idei új és ingyenes Gore Nest Master Level-t követően nem tudni, hová lehet ezt még fokozni, de biztosan lehet.

Természetesen ez bodak szubjektív véleménye és a játékok azok közül kerültek ki, amelyeket sikerült is kipróbálnia. A Wasteland 3, az Empire of Sin, a The Outer Worlds, az Iron Harvest és természetesen a Cyberpunk 2077 is versenyezhetett volna a dobogóért, ha ezek a játékok is tesztelésre kerültek volna.

Hogy nézne ki a te listád? Az újonnan megjent játékok is helyet kapnának rajta?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!