A World of Tanks jövője 2021-ben

Arty és HE lőszer újraegyensúlyozás várható, na meg persze új tankok is érkeznek a játékba.

December 13-án egy fejlesztői kérdezz-felelek alkalmával Artem Safronov avatott be abba, hogy mi vár a World of Tanks játékosaira 2021-ben. 

HE lövedékek

Változás lesz a sebzés kiszámításában a HE lövedékeknél. Nagyobb jelentősége lesz annak, hogy hova csapódik be a lövedék, így például egy páncélzat erősebb pontjának megsebzése kevesebb kárt fog okoz. Minden változtatást először a Sandbox szerveren tesztelnenk, mert nagyra értékelik a játékosok véleményét, -vagyis ha a játékosok ezzel elégedetlenek lesznek, nem fog történni semmi, ahogy a prémium lőszereknél is.

Arty

Több új lövedék típus lesz:

  • Az első HE típusnak nagy lesz a sebzése és a kábítási sugara, illetve magas ballisztikus íve lesz azért, hogy a trükkös helyeken is tudjunk sebezni.
  • A második HE típusnak még nagyobb lesz a sebzése, de kisebb lesz a kábítási sugara, továbbá a ballisztikus görbe is alacsonyabb lesz.
  • A harmadik típus egyenletesebb ívű lesz, de gyorsabban fog repülni.

Ezek a változások arra kényszerítik a játékosokat, hogy a helyzetnek megfelelő lőszertípust nagyobb összpontosítást alkalmazzanak a csatában. Lehetséges, hogy az újratöltési időket csökkentik, hogy ezzel is motiválják a játékosokat a lőszer típusának megváltoztatására.

„A tüzérségi hatodik érzék” - az a játékos aki lövést kap egy artytól a lövés előtt értesülni fog róla. Ez adhat pár másodpercet arra, hogy fedezékbe vonuljon.

Tüzérségi lövési mód hozzáadása (váltás a lövés és a vezetés között)

Könnyebb lesz meghatározni, hogy hol van egy arty, mivel a lövedékek becsapódási pontja látszik majd a minimapon. A tüzérek új célkeresztet kapnak, melynek színe attól függően változik, hogy eltalálhatja-e egy célpontot vagy sem.

Természetesen mindent a Sandboxon tesztelnek, és a játékosok véleménye nélkül semmi sem valósul meg.

Legénység 2.0

Új jutalmak és képességek

A legénység képzése egységes lesz. A hatodik érzék nulladik képesség lesz. Egy legénységet három azonos osztályú és nemzetiségű harckocsiban lehet majd használni. Lesznek oktatók is, akik a legénységet fogják erősíteni. 75 szintje lesz az új képességeknek / képzettségeknek.

Ami a legfontosabb, hogy a játékosok nem veszítik el a jelenlegi legénységük előmenetelét, amellyel számtalan órát töltöttek. Az új formátumra való áttérés nagyon fontos a fejlesztők számára, és a legénységi tagok gyűjtése továbbra is indokolt marad. Ezt is a Sandboxon tesztelik először, és ennél is a játékosok véleménye lesz a mérvadó.

Battle Pass

Nagy változások lesznek abban, hogyan lépünk szintet. Részekre osztják, sokféle jutalom vár ránk, amelyeket a szinttől függően választhatunk ki. A játékosok megválaszthatják a játékstílusuknak és a tankpreferenciáiknak megfelelő jutalmakat, ezzel is nagyobb szabadságot adva nekik. Minden Battle Pass szezonban 3 harckocsi lesz innentől a jelenlegi 2 helyett. Jelenleg a Battle Pass végén kapsz csak stílust, azonban most már hamarabb megkapod, és annál bonyolultabb lesz, minél tovább haladsz. Más csatamódok is beleszámítanak a Battle Passba, például a Rangsorolt Csaták.

Új platoon kereső rendszer

Kedvezni fognak azoknak a játékosoknak, akik nem akarnak, vagy nincs idejük klánokban játszani. Az új keresőnek köszönhetően a saját preferenciáinak megfelelően kiszűrhetik a szakasz társat kereső játékosokat.

A következő évi Team Clash, új tagok és emblémák

Az esemény kap néhány kisebb fejlesztést, például egy új pontgyűjtő rendszert. További infók hamarosan.

Maps training – Térkép gyakorló

A Training módon kívül külön a térképeket is megleshetjük gyakorlóban, és kipróbálhatjuk a különböző pontokat. A játékos megtanulhatja a különböző osztályok helyeit, bokrokat, a fák működését, és gyakorolhatják a játékot. A jelenlegi gyakorló mód nem ideális a tanuláshoz, illetve a random csatákban való gyakorlás nem lendíti előre a csapatokat. Ez egy új lehetőség lesz a gyakorlásra.

Új tankok

Továbbfejlesztett töltőrendszerrel rendelkező olasz nehéz harckocsik az 1.11.1-es frissítésben érkeznek. Magas alfájukat ellensúlyozza az alacsony pontosságuk, továbbá a csehszlovák nehéztankok is befutnak. Egyelőre részleteket még nem tudunk. ( Svájci harckocsik is érkeznek a játékba, forrásaink szerint idén vagy a következő évben. Várhatóan új brit tankok is bekerülnek a játékba.)

Egyebek

  • Jövőre érkezik az Acélvadász, a Frontline, a Halloween mód és a Last Waffenträger folytatása.
  • Lehetséges, hogy tervrajz-átalakítót vezetnek be, így kiválaszthatunk egyet, amelyet a régi helyett szeretnénk.
  • A tervben nem szerepel tier X-nél magasabb szint, illetve füst gránátok sem.
  • A Port Map visszatér átdolgozott formában.
  • Nincs tervben a készség alapú Matchmaking, Traning room változtatás, az alapértelmezett garázs testreszabása (Holiday Ops stílushoz hasonló) és az RNG átdolgozása sem.
  • Személyes Kampány 3.0 nem érkezik egyelőre.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.