Hirdetés

A World of Tanks jövője 2021-ben

Arty és HE lőszer újraegyensúlyozás várható, na meg persze új tankok is érkeznek a játékba.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

ESL Pro League Season 13

Fnatic vs. Virtus.pro

Hirdetés

December 13-án egy fejlesztői kérdezz-felelek alkalmával Artem Safronov avatott be abba, hogy mi vár a World of Tanks játékosaira 2021-ben. 

HE lövedékek

Változás lesz a sebzés kiszámításában a HE lövedékeknél. Nagyobb jelentősége lesz annak, hogy hova csapódik be a lövedék, így például egy páncélzat erősebb pontjának megsebzése kevesebb kárt fog okoz. Minden változtatást először a Sandbox szerveren tesztelnenk, mert nagyra értékelik a játékosok véleményét, -vagyis ha a játékosok ezzel elégedetlenek lesznek, nem fog történni semmi, ahogy a prémium lőszereknél is.

Arty

Több új lövedék típus lesz:

 • Az első HE típusnak nagy lesz a sebzése és a kábítási sugara, illetve magas ballisztikus íve lesz azért, hogy a trükkös helyeken is tudjunk sebezni.
 • A második HE típusnak még nagyobb lesz a sebzése, de kisebb lesz a kábítási sugara, továbbá a ballisztikus görbe is alacsonyabb lesz.
 • A harmadik típus egyenletesebb ívű lesz, de gyorsabban fog repülni.

Ezek a változások arra kényszerítik a játékosokat, hogy a helyzetnek megfelelő lőszertípust nagyobb összpontosítást alkalmazzanak a csatában. Lehetséges, hogy az újratöltési időket csökkentik, hogy ezzel is motiválják a játékosokat a lőszer típusának megváltoztatására.

„A tüzérségi hatodik érzék” - az a játékos aki lövést kap egy artytól a lövés előtt értesülni fog róla. Ez adhat pár másodpercet arra, hogy fedezékbe vonuljon.

Tüzérségi lövési mód hozzáadása (váltás a lövés és a vezetés között)

Könnyebb lesz meghatározni, hogy hol van egy arty, mivel a lövedékek becsapódási pontja látszik majd a minimapon. A tüzérek új célkeresztet kapnak, melynek színe attól függően változik, hogy eltalálhatja-e egy célpontot vagy sem.

Természetesen mindent a Sandboxon tesztelnek, és a játékosok véleménye nélkül semmi sem valósul meg.

Legénység 2.0

Új jutalmak és képességek

A legénység képzése egységes lesz. A hatodik érzék nulladik képesség lesz. Egy legénységet három azonos osztályú és nemzetiségű harckocsiban lehet majd használni. Lesznek oktatók is, akik a legénységet fogják erősíteni. 75 szintje lesz az új képességeknek / képzettségeknek.

Ami a legfontosabb, hogy a játékosok nem veszítik el a jelenlegi legénységük előmenetelét, amellyel számtalan órát töltöttek. Az új formátumra való áttérés nagyon fontos a fejlesztők számára, és a legénységi tagok gyűjtése továbbra is indokolt marad. Ezt is a Sandboxon tesztelik először, és ennél is a játékosok véleménye lesz a mérvadó.

Battle Pass

Nagy változások lesznek abban, hogyan lépünk szintet. Részekre osztják, sokféle jutalom vár ránk, amelyeket a szinttől függően választhatunk ki. A játékosok megválaszthatják a játékstílusuknak és a tankpreferenciáiknak megfelelő jutalmakat, ezzel is nagyobb szabadságot adva nekik. Minden Battle Pass szezonban 3 harckocsi lesz innentől a jelenlegi 2 helyett. Jelenleg a Battle Pass végén kapsz csak stílust, azonban most már hamarabb megkapod, és annál bonyolultabb lesz, minél tovább haladsz. Más csatamódok is beleszámítanak a Battle Passba, például a Rangsorolt Csaták.

Új platoon kereső rendszer

Kedvezni fognak azoknak a játékosoknak, akik nem akarnak, vagy nincs idejük klánokban játszani. Az új keresőnek köszönhetően a saját preferenciáinak megfelelően kiszűrhetik a szakasz társat kereső játékosokat.

A következő évi Team Clash, új tagok és emblémák

Az esemény kap néhány kisebb fejlesztést, például egy új pontgyűjtő rendszert. További infók hamarosan.

Maps training – Térkép gyakorló

A Training módon kívül külön a térképeket is megleshetjük gyakorlóban, és kipróbálhatjuk a különböző pontokat. A játékos megtanulhatja a különböző osztályok helyeit, bokrokat, a fák működését, és gyakorolhatják a játékot. A jelenlegi gyakorló mód nem ideális a tanuláshoz, illetve a random csatákban való gyakorlás nem lendíti előre a csapatokat. Ez egy új lehetőség lesz a gyakorlásra.

Új tankok

Továbbfejlesztett töltőrendszerrel rendelkező olasz nehéz harckocsik az 1.11.1-es frissítésben érkeznek. Magas alfájukat ellensúlyozza az alacsony pontosságuk, továbbá a csehszlovák nehéztankok is befutnak. Egyelőre részleteket még nem tudunk. ( Svájci harckocsik is érkeznek a játékba, forrásaink szerint idén vagy a következő évben. Várhatóan új brit tankok is bekerülnek a játékba.)

Egyebek

 • Jövőre érkezik az Acélvadász, a Frontline, a Halloween mód és a Last Waffenträger folytatása.
 • Lehetséges, hogy tervrajz-átalakítót vezetnek be, így kiválaszthatunk egyet, amelyet a régi helyett szeretnénk.
 • A tervben nem szerepel tier X-nél magasabb szint, illetve füst gránátok sem.
 • A Port Map visszatér átdolgozott formában.
 • Nincs tervben a készség alapú Matchmaking, Traning room változtatás, az alapértelmezett garázs testreszabása (Holiday Ops stílushoz hasonló) és az RNG átdolgozása sem.
 • Személyes Kampány 3.0 nem érkezik egyelőre.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
Hirdetés
15 db hozzászólás
 • bull75 4 hónapja
  Inkább a hibákat javítanák végre, több pály, normális mm és rng. Tényleg a legnagyobb probléma az arty?! Miért kellett ennyire felgyorsítani fejlesztést a tervrajzokkal.. És most "A tüzérségi hatodik érzék” - az a játékos aki lövést kap egy artytól a lövés előtt értesülni fog róla. Ez adhat pár másodpercet arra, hogy fedezékbe vonuljon." Mi lesz még "jobb kéz" jelző ?
  0 0 Válasz
  • Thomsones 4 hónapja bull75
   Igen, a játék egyik legnagyobb problémája az arty. Semmilyen skill nem kell hozzá, és nem védekezhetsz ellene. Ja de, lecampelheted az egész meccset egy arty safe helyen vagy a vörös vonal mellet ahol soha sem fogsz spotot kapni. Tehát még a csata kimenetelére is negatív hatással van. Mi ez ha nem a játék egyik legnagyobb problémája?
   0 1 Válasz
 • Peter1918Hungary 4 hónapja
  Hát ez egy elég szegényes év lesz... És lehet talán most lenne érdemes abbahagyni ezt a játékot
  0 0 Válasz
 • nyisa70 4 hónapja
  A sok ***séget tovább is lehet fokozni? Ezek olyanok mint a bűvész, az se varázsló csak sokat beszél eltereli a figyelmedet. Na itt is a szórással álcázzák találati arányt, közben pénztől függ % ba. Utána jössz te hogy mennyire tudod ki használni az csak rajtad múlik. Gyanítom olyan 70-30% az arány. Van olyan nap hogy napi WTR értékelés 10-11 ezer másnapra meg csak 5-6 akkor már el felejtettem hogy kell célozni.
  0 7 Válasz
  • gbwot 4 hónapja nyisa70
   Hűha ezt google fordítóval fordítottad. Nagyon durva.
   0 0 Válasz
   • nyisa70 4 hónapja gbwot
    Nem plagizáltam, de ha le van írva valahova írd le hol el olvasnám.
    0 7 Válasz
 • Perella 4 hónapja
  "Könnyebb lesz meghatározni, hogy hol van egy arty" - na akkor, addig élnek, míg nem lőnek...
  0 0 Válasz
  • nyisa70 4 hónapja Perella
   Szerintem csak akkor lesz értelme ha te is artyval leszel, meg eddig is meg lehetett határozni ha rád lőtt a lövés irányjelző mutatta.
   0 7 Válasz
   • nyisa70 4 hónapja nyisa70
    Két tirpák nyomi csak ennyit tud ,a hangulat jelet nyomogatni. Remélem úgy jártok mind az a depressziós csávó.
    1 7 Válasz
    • nyisa70 4 hónapja nyisa70
     Már 3 orosz seggnyaló.
     0 7 Válasz
     • nyisa70 4 hónapja nyisa70
      Szaporodtok férgek, hívjátok az 5. csírát is.
      0 8 Válasz
      • nyisa70 4 hónapja nyisa70
       Mennyi idiótát tudsz mozgósítani? Mert látom hülyékből van elég.
       0 3 Válasz
 • hun_hetek 4 hónapja
  gg
  0 1 Válasz
 • KiraKaloz 4 hónapja
  nah mostmár tényleg mennyetek a picsába artival már így is élvezhetetlen a játék amíg nincsen skill mire össze megy a keresz célzáshoz addigra karácsony lessz a sok noob meg még mindig pofázik ezért is.... de részvétem ha a wot ien hülyén áll a dolgokhoz egyébként a pénzt ( kredit) nem kellene ujra gondolni seggfejek?? a 3. pedig hogy a magyar tank tree miért nem kerűl már be basszus??
  0 1 Válasz
  • nyisa70 4 hónapja KiraKaloz
   Nem te érted van a wot, a pénztárcádért. Ilyenkor decemberben fizetös *** Pistike szétlő akinek csak 2k értékelése.
   0 3 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés