Újabb három sértő szóért büntethet a Twitch

A Twitch igyekszik lekövetni az internetes világ újító nyelvhasználatát.

Az elmúlt hetekben a gaming és e-sport sajtó a Twitch DMCA büntetéseitől volt hangos, streamerek elég nagy tábora érezte meg a saját bőrén, hogy milyen, amikor egyik napról a másikra szigorít a lila cég, és kezdik el szórni a figyelmeztetéseket, vagy a banokat, mert jogvédett zene jelent meg valakinek a tartalmában. Sőt, ez az egész visszamenőleg lépett életbe, tehát az évekkel ezelőtti klipekre is vonatkozik. Ez nem vezetett máshova, minthogy a legnagyobb streamerek teljesen lepucolták a csatornáikat, ki tudja hány órányi tartalom ment így a "kukába", ugyanis nem mindenki tölti át a videókat YouTube-ra.

A Twitch viszont nemrég újabb szigorításokat jelentett be, melyek a felhasználók viselkedését próbálják meg jobban kordában tartani. Három olyan új szót is felvettek a sértések listájára, melyek mára meglehetősen elterjedtek, és tényleg sértésként kezdték el őket használni. Ha valaki ilyet mond egy másik emberre a Twitch felületén, az könnyen lehet, hogy nem chatelhet majd egy ideig. Ezek a szavak a következők:

  • virgin
  • simp
  • incel

A "virgin" szüzet jelent, a "simp" eredeti jelentése tökfilkó, manapság viszont inkább azokat a férfiakat szokták így nevezni, akik rajonganak egy nőért és bármit megtennének értük, csakhogy közelebb kerülhessenek hozzájuk. A simpnél érdemes megjegyezni, hogy ezt a szót különösen nagy túlzással használják, ugyanis gyakran már azt is simpnek minősítik, aki megdicséri egy streamer hölgy frizuráját. Az "incelt" pedig olyan férfiakra használják az internetes közösségekben, akik képtelenek szexuális kapcsolatot létesíteni egy nővel, és ebben nem fizikai akadályok gátolják, sokkal inkább személyiségbeliek.

Az új szabályba a szavakhoz köthető emote-ok is beletartoznak, január 22-től, aki használja őket az büntetésre, akár banra is számíthat. A Twitch szóvivője hozzátette, hogy minden esetben megvizsgálják majd a kontextust, és csak az egyértelműen sértő szituációkban fogják szankcionálni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!