Úgy éreztem, hogy nagyon közel voltam, hogy bekerüljek az LEC-be - Bluerzor

Úgy éreztem, hogy nagyon közel voltam, hogy bekerüljek az LEC-be - Bluerzor

A legjobb magyar dzsungeles céljai nem változtak, hiába váltott csapatot.

Új csapatban szeretné meghódítani Franciaországot és az EU Masterst Subicz "Bluerzor" Dániel, a jelenleg legmagasabban rangsorolt magyar League of Legends játékos. Megkérdeztük Bluerzort, hogy miért döntött a Team BDS mellett, valamint arról is, hogy mit üzen a rajongóinak.

Hamar kiderült, hogy nem folytatod karriered a GamersOriginben. Mi történt a GO-val? A 2020-as bajnok csapatból senki sem maradt a gárdánál.

"2017-ben ebben a csapatban indult el a profi pályafutásom nemzetközi szinten, az elmúlt másfél évben újra a GamersOrigin színeiben játszottam, és csupa pozitív dolgokat tudnék róluk elmondani. Szimplán úgy éreztem, hogy újabb kihívások elé szeretnék nézni egy másik profi szervezetben."

Korábban említetted, hogy a cél továbbra is az LEC. Érkeztek-e megkereséses Európa top csapataitól, vettél részt valamelyik LEC gárdánál tryouton?

"Az ügynökségemen keresztül voltak megkeresések, de sajnos nem került sor komolyabb tárgyalásokra. Én személy szerint úgy éreztem, hogy nagyon közel voltam, hogy bekerüljek, és a visszajelzések is ezt igazolják."

Miért döntöttél végül a Team BDS mellett, akik újoncként csatlakoznak be a francia első osztály küzdelmeibe? 

"A megkeresések közül ők már az első naptól fogva nagyon szimpatikusak voltak nekem. Szintén egy nagyon profi szervezetről beszélhetünk, akik már más játékokban hatalmas sikereket értek el. A csapat felállásával kapcsolatban folyamatosan konzultáltunk, így nagy örömmel töltött el, hogy Xico lehet a midlanerem, akivel régóta szeretnék játszani. Az edzőnk is egy régi jó barátom akivel 2017-ben a GamersOriginben nagy sikereket értünk el. Nem utolsó sorban egy csodálatos helyen fogunk nap mint nap gyakorolni, hiszen az office Genfben található."

Többszörös francia bajnok vagy, EU Mastersben negyeddöntőig jutottál mindkétszer 2020-ban. Mi hiányzik még, hogy bekerülj második magyar játékosként az LEC-be? 

"Sajnos nem tudok erre a kérdésre pontos választ adni. Reméljük, hogy jövőre már EU Masters bajnok is leszek a csapatommal, és az már elég lesz a LEC-be való jutáshoz!"

Hogyan éled meg az előszezon változásait. Szerinted jó irányba fejlesztette tovább a LoL-t a Riot Games?

"Eleinte nekem is nagyon furcsa volt a rengeteg változás, de minden évben várható valami változás az előszezonban, amihez alkalmazkodni kell. Erre még picit nehéz megmondani a választ, hogy milyen irányba fejlesztette tovább a játékot a Riot Games, hiszen nem voltak még profi meccsek, soloQ alapján pedig nem lehet még ilyen következtetéseket levonni. Nekem egyenlőre nagyon tetszenek a változások és úgy érzem, hogy a jelenlegi meta kedvező lesz számomra."

Rengeteg játékos kicserélődött az LEC csapataiban. Személy szerint mit gondolsz Perkz eligazolásáról, valamint Rekkles G2-hoz csatlakozásáról? 

"Őszintén szólva úgy ahogy mást is, engem is  nagyon meglepett mindkettő átigazolás, mert a G2-nak Perkz, a Fnaticnak viszont Rekkles volt az arca. Úgy érzem, hogy a G2-nak jövőre sem lesz nagyon ellenfele az LEC-ben. "

A rajongóid továbbra is lelkesen nézik a streamjeid, szurkolnak neked minden meccsen. Mit üzensz a "#TeamZOR klub tagjainak", így 2020 végén? 

"Nagy örömmel és lelkesedéssel tölt el, amit a rajongóimtól kapok, akiknek ezúton is nagyon szépen köszönöm a támogatást és lelkesedést. Sok erőt ad nekem a rengeteg pozitív visszajelzés, igyekszem a következő szezonban is a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, és megszerezni a negyedik francia bajnoki címemet. Bízom benne, hogy jövőre is minimum ennyire fognak pörögni a #teamzor spa-ek a Twitch chaten, mint idén. Mindenkinek kívánok szeretetben gazdag, békés, boldog Karácsonyi ünnepeket valamint sikerekben, egészségben teljes Újévet. <3 "

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!