Ők voltak 2020-ban a legnagyobb nyereményeket besöprő e-sportolók

Ők voltak 2020-ban a legnagyobb nyereményeket besöprő e-sportolók

Nagyot mentek 2020-ban a világ legjobb Call of Duty játékosai.

A járványhelyzet miatt több versenyt elhalasztottak, ami alaposan átrendezte a toplistát, ahol a legjobban kereső e-sportolók nevei szerepelnek. A Fortnite, LoL, CS:GO és Dota 2 játékosok nevei nem szerepelnek a top 5-ben, amire már hosszú évek óta nem volt példa. Az alábbi listában kizárólag az e-sportversenyeken szétosztott nyereményekre fókuszáltunk, az egyéb bevételektől (szponzori szerződések, feliratkozók, donationök) eltekintettünk.

5. Anthony "Shotzzy" Cuevas-Castro - Call of Duty

Rengeteg első, második és harmadik helyezés sorakozik fel Shotzzy neve mellett, de ezen a listán a top 5-öt a 2020-as Call of Duty League Championship bajnoki címnek köszönheti. A Dallas Empire megverte a döntőben az Atlanta Faze-t, az amerikai játékos csak ezzel az egy sikerrel 300 000 dollárt tehetett zsebre.

2020-ban versenyeken megnyert összeg: 351 625 dollár

4. Indervir "iLLeY" Dhaliwal - Call of Duty

A kanadai e-sportoló szintén annak a Dallas Empire-nek volt tagja, amelyik CoD bajnokságot nyert. Azért előzte meg Shotzzyt, mivel több versenyen vett részt, mint csapattársa, valamint a Dallas Empire Battle of the Throne eseményen első helyen végzett, nem ezüstérmesként.

2020-ban versenyeken megnyert összeg: 358 625 dollár

3. Ian "Crimsix" Porter - Call of Duty

Egy újabb Dallas Empire játékos, azonban Crimsix a Modern Warfare mellett jóval több Warzone eredménnyel büszkélkedhet, mint a korábban említett két társa.

2020-ban versenyeken megnyert összeg: 368 200 dollár

2. James "Clayster" Eubanks - Call of Duty

A Dallas Empire legeredményesebb tagja Modern Warfare-ben és Warzone-ban szakította a legnagyobbakat, de Twitch Rivals eseményeken (Fall Guys és Black Ops Cold War) tovább duzzasztotta a bankszámláját.

2020-ban versenyeken megnyert összeg: 383 325 dollár

1. Sven Magnus "DrNykterstein" Carlsen - Sakk

Különös módon egy klasszikus sportoló, Magnus Carlsen került a lista élére. Az online sakk elképesztő népszerűségre tett szert az idei évben, ami a versenyek számában és a díjazásban is megmutatkozott. A 30 éves világbajnok gyakorlatilag mindent megnyert, amit lehetséges. A 140 000 dolláros abszolút legnagyobb nyereményét különös módon a róla elnevezett Magnus Carlsen Chess Tour Finals versenyén gyűjtötte be.

2020-ban versenyeken megnyert összeg: 510 586 dollár

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Te szoktad nézni a Call of Duty League meccseit?