Vulkan Fight Series - Fontos győzelmet zsebelt be tegnap a Budapest Five

Vulkan Fight Series - Fontos győzelmet zsebelt be tegnap a Budapest Five

Már a legjobb nyolc között a Budapest Five!

Mindenki túlélte az ünnepi ebédeket és vacsorákat? Ideje felkészülnünk a karácsonyi menük miatt felszaladt felesleg leadására, ahogy ideje felkészülnünk a Budapest Five januári meccseire is, méghozzá a Vulkan Fight Series keretein belül.

Ha viccesen párhuzamot szeretnénk vonni a BP5 és a Fnatic között, akkor tényleg azt mondhatnánk, hogy mindkét csapat vereséggel szereti kezdeni a versenyeit, csak, hogy aztán még jobban hajtsanak a győzelemért. A 45 ezer dolláros Vulkan Fight Seriesen a bolgár MBAPPEEK volt a magyar csapat az első ellenfele, akiktől fájó 2-0-ás vereséget szenvedtek.

Nem volt túl jó kezdet, főleg, hogy svájci rendszerben zajlik a verseny, aki összegyűjt 3 győzelmet az továbbjut, aki viszont 3 vereséget szed össze, annak búcsúznia kell. Szerencsére a magyar csapat már büszkén mondhatja, hogy az előbbi kategóriába tartozik. Tegnap este a szintén 2-1-es statisztikával bíró, svéd Lilmix ellen játszottak. Egy pályát, Infernot odaadtak torzsiék a svédeknek, ott egyszerűen érezhetően jobbak voltak. A meccs maradék részében viszont nem.

Inferno játékosstatisztikái (forrás: hltv.org)

Mirage volt a Budapest Five pályája, ahol 16-8-as győzelemmel lőtték vissza magukat a meccsbe, ami után Trainen dőlt el a küzdelem. Nem rossz pálya a svédek szemszögéből sem, de ha a BP5 legjobbjáról van szó, akkor sokan azonnal a Traint mondanák. Bebizonyosodott ez tegnap is, 8 kört támadtak koryék az első félidőben, ami a CT orientált pályán már önmagában siker. Nem is engedték el innen a győzelmet, 16-10-re nyerte meg a Budapest Five a pályát és ezzel 2-1-re a mérkőzést.

a meccs összesített játékosstatisztikái (forrás: hltv.org)

Ezzel pedig elérték a 3-1-es győzelmi arányt vagyis bejutottak a rájátszásba. 1125 dollár már biztosan a zsebben van, de a következő lépés, hogy a legjobb négy közé jusson a csapat, ahol már 3375 dollár várja majd őket. Nem lesz egyszerű menet, a BP5 mellett olyan csapatok jutottak már tovább, mint a Na'Vi Junior vagy a Hellraisers, a meghívottak között pedig ott van a Gambit, a Nemiga és a forZe is. Egyelőre nem tudni, hogy ki lesz a következő ellenfelük, de az biztos, hogy január 11-én, az Esport1TV-n szurkolhatunk majd koloréknak.

Rendelj OneBlade borotvát, 25% kedvezménnyel és díjmentes kiszállítással!
Kupon kód: gamer

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!