Hatalmas meglepetésre, semmilyen büntetést nem kaptak a stream-snipe csalók

Hatalmas meglepetésre, semmilyen büntetést nem kaptak a stream-snipe csalók

Zérótoleranciát vezettek be a stream-snipinggal csalók ellen.

Szeptemberben jelentette be az ESIC, hogy a coach bug és az MDL csalások mellett, stream-snipinggal kapcsolatban is nyomozást folytatnak. Eddig ez nem igazán volt számottevő gond, az online meccsek miatt viszont megugrott azok száma, akik ezzel próbálnak csalni.

A napokban például az MiBR játékosaitól is azt láttuk, hogy amíg szünet volt a meccsen, a FLASHPOINT adását nézték Twitchen. Ez mindeddig nem volt szó szerint tiltva, de mindenképpen egy nem túl sportszerű szürkezónát képzett. Ennek most vége, az ESIC kerekperec kimondta, hogy a stream-sniping csalás és minden csapat, minden játékos számára tiltott.

Flashpoint - Is it allowed?

Watch Flashpoint's clip titled "Is it allowed?"

A sportszerűség érdekében pedig további irányelveket terjesztettek elő, amiket valószínűleg minden versenyszervező átvesz majd.

  • az élő közvetítéseken kötelező lesz a minimum 3 perces delay, azaz késleltetés
  • technikai szünet alatt, minden a körhöz kapcsolódó információt el kell rejtenie a versenyeknek, az elemzők és a kommentátorok beszédével együtt
  • a tier1-es versenyszervezőknek folyamatos élő adást kell kérniük a csapatoktól abból a szobából, ahonnan a játékosok játszanak a meccs alatt
  • a közvetítésről a szervezőknek és a különböző fogadóoldalaknak is meg kell egyezniük (magyarán nem lesz több olyan eset, amikor a Twitchen delay van, ellenben a fogadóoldalak közvetítésén nem - a szerk.)

Ezeknek a szabályoknak már éppen itt volt az ideje, de mi a helyzet azokkal, akik eddig csaltak? A helyzet az, hogy semmi. A közösség hiába háborog, hiába tartják igazságtalannak, azok akik eddig mozogtak ebben a szürkezónában most felmentést kaptak. Szemet huny felettük az ESIC, a továbbiakban viszont zérótoleranciát vezetnek be a stream-snipinggal kapcsolatban.

Rendelj OneBlade borotvát, 25% kedvezménnyel és díjmentes kiszállítással!
Kupon kód: gamer

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

a borítóhoz használt kép forrása: talkesport.com

Kövess Minket!